Han tvekade ingen längre stund när han fick chansen att ta över Birgitta Beronjas gamla lokaler på Eskilsgatan 1 i Eskilstuna.
Det blir perfekt för att öppna en kvarterskrog för alla på Söder och för alla andra som längtat efter ett skäl att bege sig dit. Ett litet, intimt ställe som inte kräver femtio, sextio besökare för att kännas som fullt.
Krogen får namnet Makkara Yksi och placerar som namnet antyder korven i första rummet.
Men det är ingen nödtorftig bild av en kokt med bröd på bensinmacken som Anton ser framför sig när man nämner korv. Han ser tvärtom en konstfullt smyckad rätt med mycket kött och med en rad tillbehör som lyfter produkten.
‒Jag ser stället som en plats där du bara kan hänga, men medan nu ändå hänger här ska du förstås kunna beställa en bit mat och kanske även fukta strupen med en öl, säger han själv.
När det gäller ölen tänker Anton inleda ett samarbete med Eskilstuna ölkultur.
Anton har trots att han bara är 24 hunnit pröva på ett par tänkbara karriärer och landade på en kockskola i Åre framför allt för att han ville träna snowboard.
Men matintresset väcktes till liv och i takt med att en karriär som framstående snowboardåkare fick sig en törn blev det mer och mer skola, mindre och mindre vintersport.
Nu som utbildad kock har han däremot fått plocka upp ytterligare en sida - den som inredare, snickare och målare.
‒Jag har byggt bardisken här och den håller fortfarande ihop, säger han med viss stolthet.
Stor hjälp har han fått av pappa Heikki Pohjolainen, men den verkliga utmaningen att måla om ett rött tak till vitt fick han ta itu med själv.
Återstår nu gör att få alla tillstånd på plats.
‒Vi siktar på att öppna i början av juni.