Guif vände och vann mot Karlskrona

Karlskrona har pressat åtskilliga motståndare efter EM-uppehållet i januari.Guif var därför förvarnat om vad som väntade under måndagskvällen.‒Det blev en riktig grismatch. Det var kamp och riktigt tufft hela tiden, säger 17-årige Eric Johansson efter rysarsegern med 31–30.

Fredrik Gustavsson gjorde en fin insats borta mot Karlskrona och satte bland annat matchavgörande 31–30 till Guif i slutsekunderna. (Arkivfoto)

Övrigt2018-01-07 12:33

Karlskrona har bara spelat in sju poäng och ligger näst sist.

Laget har dock spelat jämnt mot bland annat Kristianstad den senaste månaden.

När Guif kom på besök i snöyran under måndagskvällen visste laget att det enda som gällde var hård kamp.

Vilket det också handlade om mest hela tiden.

‒Det var verkligen tuffa tag och vi fick knappt en enda kontring på hela matchen. Jag tror enda kontringen var i andra halvlek när vi kunde göra mål i tom bur. Båda lagens försvar stångades bra, säger vänstersexan Fredrik Gustavsson och ler.

I paus var ställningen 15–15. Detta sedan lagen växlat ledningen en del, men det var ändå hemmalaget som för det mesta höll i taktpinnen.

Efter paus fortsatte det på samma sätt.

Det var tufft, tätt och gott om smällar som delades ut från båda håll.

Karlskrona hade ett litet grepp mest hela tiden under den första halvan av halvlek två.

‒De är svåra att komma åt med sitt sju mot sexspel (Karlskrona spelar utan målvakt). De har många stora tunga killar och jag tycker de gör det bra. Eftersom de är i stort behov av poäng så blir det ganska desperat från deras sida och de sliter verkligen hårt, säger tränaren Janne Ekman.

Som mest ledde Karlskrona med tre bollar i andra halvlek.

Efter en timeout med kvarten kvar jobbade sig dock Guif tillbaka.

Laget bytte in Mathias Tholin för första gången då och valde att spela ett offensivt 5-1-försvar.

Det gjorde susen.

‒Matte var duktigt sliten efter matchen mot Malmö i fredags. Därför valde vi att inte matcha honom i början. Men vi hade i bakhuvudet att byta in Tholin och spela 5-1 om vi körde fast i försvarsspelet, säger Janne Ekman.

Guif fick plötsligt träff bakåt.

Inbytte Herdeiro Lucau i målet gjorde dessutom några räddningar.

Sakta men säkert kom laget ikapp och förbi.

Mycket tack vare det lyckade försvarsspelet – plus en orädd 17-åring framåt.

‒Kul att få förtroendet och kul att kunna bidra, säger Eric Johansson som klämde in tre hyperviktiga mål i slutskedet.

Med drygt en minut kvar hade Guif bollen. Laget hade chansen att gå fram till två måls ledning.

Ett missförstånd mellan Eric Johansson och Daniel Ekman gjorde dock att Karlskrona fick chansen.

30–30 kom från ett kantavslut och därefter blev slutsekunderna en riktig rysare.

Med 17 sekunder kvar fick Guif straff.

Fram klev Fredrik Gustavsson.

‒Jag tänkte inget speciellt. Bollen skulle bara in, säger Fredrik som drog dit den högt i målet.

‒Det var ganska effektivt att skjuta högt på deras målvakter, fortsätter Gustavsson.

Karlskrona fick en sista möjlighet att komma ifatt.

Något riktigt bra avslut kom dock aldrig.

Det sista som hände var ett frikast när tiden var ute.

Det skottet drog dock dansken Lars Möller-Madsen en bit över.

‒Otroligt skönt att vinna och nu blir hemresan ganska lätt även om vädret är dåligt, säger Janne Ekman.

I och med segern klev Guif åtminstone tillfälligt upp på femte plats och passerade Alingsås.

Ett Alingsås som Guif möter härnäst på bortaplan på måndag.