600 g högrev av nöt (vilt går också bra)
1 pkt bacon
2 nävar svamp (gärna svart trumpet)
2 st morötter
1 st palsternacka
2 st gula lökar
1 st vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 st buljongtärning
2 dl rödvin
5 dl vatten
1 msk timjan
1 st lagerblad
1 näve hackad persilja
2 msk smör
Salt och peppar
Gör så här:
Tärna köttet och baconet grovt.
Skala och tärna grönsakerna, fräs grönsakerna i en rejäl gryta tills dom börjar få lite färg, lägg i tomatpurén, baconet och köttet.
Häll på buljong, vin och vatten.
Stek den rensade och grovt hackade svampen i en klick smör, koka ur pannan med lite vatten och häll i allt i grytan.
Lägg i timjan, lagerblad och hälften av persiljan, låt koka ca 2 timmar, späd med lite extra vatten om det behövs.
Smaka av med salt och peppar och strö över den sista hackade persiljan vid servering
Servera med kokt potatis och inlagd gurka.
Drick gärna en bourgogne till.