Mässan äger rum samtidigt på Elite stadshotellet i Eskilstuna och Aros Congress Center i Västerås den 13 februari 2018.
‒Västerås flyttade sin mässa till Aros Congress Center förra året. Det var ett lyckat drag och nu gör vi en liknande satsning och håller mässan mitt i centrala Eskilstuna på Elite stadshotellet. Att tidigarelägga mässan till februari innebär att vi får med sommarjobben, säger projektledaren Marica Anderbrink-Toll vid arbetsförmedlingen.
Annica Åkerblad är hotelldirektör på Elite stadshotellet.
‒Jag vart jätteglad när vi fick den här frågan. Dels för att vi har lokalerna och vårt läge och sedan dessutom för att vi representerar besöksnäringen som är Sveriges störst växande näring, säger hon.
Samarbetet med Enköping och Strängnäs som inleddes förra året intensifieras.
‒Rekryteringsmässan är en perfekt plats för att skanna av det utbud som finns för personer som letar jobb eller funderar på studier. Här kan arbetsgivare hitta russinen i kakan och se människan bakom cv:t. Det är inte för inte som Rekryteringsmässan har blivit ett årligen återkommande arrangemang. Bokningen för utställare har redan startat inför 2018, säger Marica Anderbrink-Toll.
2017 års mässa hade 68 utställare och antalet besökare uppgick till cirka 3 000. Uppföljningen visar att 80 personer fick jobb.
‒Det tycker vi är ett gott resultat, säger Marica Anderbrink-Toll.
Tio företag har hittills anmält sig till 2018 års mässa. Arrangörerna hoppas att mässan ska få uppåt 60 utställare. Orsaken till att antalet utställare blir något lägre än förra gången är att montern European Job Days med utländska företag denna är förlagd till Västerås.
Arrangörerna hoppas på fler än 3 000 besökare i Eskilstuna.
‒Vi hoppas uppnå vad vi gjorde förra året och lite mer, säger delprojektledare Malin Engberg vid arbetsförmedlingen.
Fredrik Krait är områdeschef för arbete och försörjning på Eskilstuna kommun.
‒Mässan är en del av arbetet för att få fler i jobb i Eskilstuna och minska arbetslösheten, säger han.
Mässan riktar sig även till personer som redan har ett jobb, men som funderar på att byta.
‒Utifrån mismatchen på arbetsmarknaden tänker vi försöka nå ombytessökande också. Folk som i dag pendlar ut från Eskilstuna, men som faktiskt kan ha möjlighet att hitta jobb här i stället. Det är också för att försöka stödja företagen i den efterfrågan på kompetens som de har, säger Marica Anderbrink-Toll.