I september flyttade som bekant Guif in permanent i Stiga Sports Arena. Efter några säsonger med dalande publiksiffror öppnades dörren för att på nytt locka fler till Eskilstunalagets matcher.
Några månader innan Guifs hemmapremiär tillträdde Peter Mossteg som arrangemangsansvarig i klubben.
En oerhört viktig position och Mossteg har jobbat hårt med att göra Guifs matcher allt mer attraktiva.
‒Vår största sponsor är faktiskt publiken och vi vill göra allt för att alla som går på matcherna trivs. Eller egentligen vill jag inte kalla det för matcher. Det ska snarare vara event man inte vill missa. Vi är inte där i dag men målet är att nå dit, säger han.
Sedan Mossteg började jobba med Guif har sakta men säkert nya grepp tagits.
Ett är till exempel den nya klacken – "Sektion D" – som bland annat gick i ett fackeltåg från Fristadstorget till arenan och annandagens match mot Ricoh.
‒Det ska vi absolut göra om. När vi har match på annandagen kommande säsonger ska det definitivt marscheras till arenan. Kanske även när det är premiär på hösten. Det får dock inte ske för ofta så det blir någon form av slentrian, säger Mossteg.
Guif och även andra elitklubbar i Eskilstuna har fått en del kritik, bland annat av undertecknad, för att de gör för lite reklam för sig själva inför en hemmamatch.
Det här tänker Guif ändra på.
‒Jag vill att vi ska profilera oss ordentligt när det är matchdag. Exempelvis vore det kul att få upp flaggor vid varje butik på Tuna Park och i centrum som visar att det är "gameday". Det ska inte gå att missa.
Peter Mossteg vill också att spelarna ska profileras mycket mer.
‒Om publiken är vår största sponsor så är spelarna våra viktigaste verktyg. Jag vill att det ska finnas reklamskyltar på spelarna på olika köpcentrum och större butiker som exempelvis Ica Maxi. Sedan vore det en kul grej om exempelvis spelarna dagarna innan matchen har ett antal fribiljetter som de kan dela ut mot löfte att de som får dem kommer på matchen.
Något som många efterfrågar i samband med matcher är möjligheterna till att exempelvis ta ett glas öl eller vin före matchen eller i pausen. Inte minst företag som har event vill gärna ha den möjligheten.
‒Det är självklart att sådant ska ske i ordnade former, men eftersom det finns stora ytor på andra våningen i arenan borde det gå att lösa, säger Mossteg och fortsätter:
‒Det funkade ju till exempel när After Dark var i arenan nyligen och det borde inte vara svårare under en handbollsmatch. Vi ska ha möte med kommunen och jag hoppas verkligen att vi kan gå hand i hand med dem ungefär på samma sätt som det fungerar i Kristianstad mellan klubben och kommunen.
När det gäller åskådarsiffrorna är Guif i dagsläget på ungefär 2 000 i snitt. En okej siffra men eftersom hallen rymmer det dubbla hoppas förstås Guif på mer.
‒Genom att synas mer och att göra allt bättre event är min förhoppning att vi när vi summerar säsongen har ett snitt på 2 500, förutsatt att det blir slutspel förstås. Sedan är målet att nå 2 800 nästa säsong.
För att lyckas ska Guif utöver vassare arrangemang och att synas mer göra köp av årskort mer attraktivt.
‒Vi ska inom kort berätta exakt hur vi tänker oss. Men bland annat är vi på gång med autogiro och att man kan dela upp betalningen av årskortet månadsvis. Det tror jag är ett bra sätt att göra för att kostnaden inte ska kännas så betungande, säger Peter Mossteg som ser fram mot 2018 års första hemmamatch som spelas mot Sävehof under fredagskvällen.
‒Jag hoppas många är lite extra sugna att kolla på handboll efter uppehållet och inte minst den fina EM-insatsen av Sverige borde inspirera publiken att komma.