Den starka avslutningen gav Strängnäs IBK en klar kvalplats under årets allsvenska. Men något kval blev inte av när Innebandyförbundet beslutade att ställa in resten av säsongen.

Istället har klubben under den senaste veckan inlett arbetet inför nästa säsong, både i spelartrupp och på ledarsidan. Under onsdagen presenterades så den första kontraktsförlängningen.

–  Målet är att ta det stora steget till SSL nästa år och ett viktigt steg på vägen är att arbeta vidare med de spelare som finns i vår trupp. Därför är vi väldigt glada att meddela att klubben har förlängt med Adam Nilsson, säger SIBK:s sportchef Mats Karlsson på klubbens Facebooksida.

– Det känns riktigt bra att ha förlängt med SIBK. Vi har något väldigt bra på gång här i Strängnäs och jag vill vara med på den här resan mot SSL. Det här har blivit mitt hem på alla sätt, både på och utanför planen och jag är väldigt stolt över att få representera klubben, säger Nilsson.

Forwarden öppnade redan inför säsongsavslutningen att han kunde lämna klubben om laget inte tog klivet upp i år. Så blev det inte men trots det valde alltså poängmaskinen att stanna.

– Adam har levererat under hela sin tid i klubben med 47 poäng under sin första säsong och 47 även i år. Vi vet att han varit uppvaktad av andra föreningar och vi är glada att han valt att stanna hos oss, säger Karlsson.