Positiv känsla i Bissarna inför seriepremiären

Försäsongen lider mot sitt slut och en seriepremiär stundar. Det är Gefle IF FF som gästar Rosvalla och Nyköpings BIS i en den första omgången av division 1 norra.

4 april 2019 19:30

– Det ska bli otroligt kul att sparka i gång det hela och börja tävla om poäng igen. Det handlar ju om att tävla, det är tjusningen med det hela, säger Bissarnas målvakt Gustaf Halvardson om den stundande seriepremiären hemma mot Gefle.

21-åringen stod elva matcher förra division 1-säsongen och höll nollan tre gånger. Nu har han fått fortsatt förtroende och vaktade stolparna mot allsvenska lag som IFK Göteborg, Örebro SK och GAIS i svenska cupen.

– Det har fungerat bra för egen del och bra i cupen. Vi har hittat ett väldigt bra samarbete, jag och backlinjen. Det var väl matchen mot Gais där inte allt stämde som lag. Men vi har hittat varandra på ett bra sätt.

Bissarna chockade de flesta under svenska cupen. De vann över Örebro och hade även en 3–1-ledning borta mot Gais som slutligen vann och blev gruppsegrare.

– Vi fick en extremt svår lottning på förhand och det var väl ingen som hade räknat med att vi skulle få poäng. Men det levde in i sista omgången och det visar på att vi har ett starkt lag och tror på det vi gör.

Nu gästar ett före detta allsvenskt lag Rosvalla. Nämligen Gefle IF FF som spelade i den svenska högstaligan så sent som säsongen 2016 innan de degraderas två gånger om.

– De åkte ur från superettan och har värvat ihop ett helt nytt lag nästan, så det är svårt att veta vart de står.

Bissarna siktar på tre poäng, som de kommer göra varje match.

– Det är 30 omgångar och kommer vara krig i varje match. Vi går in för att vinna varje match sen får vi se hur långt det räcker. Men det är positivt i gruppen och vi vet vad vi är kapabla till, det såg vi i cupen.

Du stod elva matcher förra året, men det ser ut att bli fler för dig nu?

– Spelar man fotboll så vill man spela matcher. Det är ju därför man tränar sex–sju pass i veckan för att få spela den där matchen en gång i veckan.

Hur förbereder man sig som målvakt inför en seriepremiär?

– Vi har genomgångar om hur de spelar som lag. Men så mycket individuellt hur de agerar är det väl inte riktigt. Men det är som inför en vanlig match, att man behöver förbereda sig mentalt så man är redo när matchen blåser i gång.

Halvardsons målsättning denna säsong handlar om att få mycket speltid.

– Spela så mycket matcher som möjligt och utvecklas. Jag är fortfarande relativt ung som målvakt. Och ju mer man spelar ju mer utvecklas man. Det är ganska svårt att få de där matchliknande situationerna på en träning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Widén