Primavera föll tungt på mållinjen

Det blev inget säsongsavslutande division 3-jubel för Primavera. Laget förlorade den avgörande kvalmatchen mot Assyriska United och får spela division 4-fotboll även nästa säsong.

Primavera föll tungt i den avslutande kvalmatchen mot Assyriska. 0-1 innebär att Eskilstunalget får spela division 4-fotboll även nästa säsong.

Primavera föll tungt i den avslutande kvalmatchen mot Assyriska. 0-1 innebär att Eskilstunalget får spela division 4-fotboll även nästa säsong.

Foto: Joakim Serrander

Fotboll2019-10-19 16:27

Förutsättningarna i kvalgrupp 6 under lördagseftermiddagen var enkla. En poäng räckte för Primavera för att drömmen om division 3 skulle bli verklig. På grund av vattensjuk plan spelades matchen inte på Primaveras egentliga hemmagräs, Skogsängens IP, utan istället på Ekängens konstgräsplan. 

Gästande Assyriska United, det avslutande motståndet i kvalspelet, hade också chans till avancemang men var då piskat att vinna i Eskilstuna. Det var något som märktes tydligt under matchinledningen. 

Assyriska ägde mest boll och skapade flest chanser, även om de riktigt farliga uteblev. Mycket tack vare Primaveramålvakten Magnus Jansson som gång på gång var ute och avstyrde gästernas försök till genomskärare. 

– Det kändes som om det var en del nerver idag. Första 20 minuterna framför allt då vi inte kom upp i nivå alls. Sen ska man komma ihåg att de flesta av våra spelare har aldrig spelat på den här nivån tidigare, säger Primaveratränaren Gabriel Larsson.

Hemmalaget kändes trygga i sitt spel och fokuserade mest på att hålla nollan men mot slutet av den första halvleken stack laget upp ett flertal gånger. Närmast kom Magnus Käll som frispelad inte fick bollen förbi Assyriskakeepern och i halvtid var det fortsatt 0–0. 

– Vi gjorde väl ingen superbra första halvlek och skapade inte så mycket. Något friläge och nån mer halvchans, säger Larsson.

Andra halvlek inleddes på samma sätt som den första avslutades: Assyriska med mest boll och ett Primavera i försvarsposition.  Men efter dryga timmen gav gästernas bollinnehav utdelning då en Assyriskaspelare pricksköt in 0–1 från distans. 

Nu var det istället hemmalaget som var piskat till forcering. Och visst satt bollen i nät under slutminuterna, men målet blev avblåst för offside till hemmapublikens stora förtret. 

– Jag stod lite dumt till men de som såg bättre sa att det var offside. Surt såklart.

Mer hann inte hemmalaget med och matchen slutade i en bitter 0–1-förlust. Därmed blir det division 4 även nästa år.

– Vi gjorde ingen bra match idag tyvärr. Men det är bara att bryta ihop och komma igen, säger Larsson och fortsätter:

–När vi blickar tillbaka är vi otroligt stolta över vår säsong. Det var nog ingen som trodde att vi till slut skulle stå i en helt avgörande match till trean. Med tanke på alla avstängningar och skador vi haft i truppen är det en sjukt bra säsong, avslutar Larsson.

Primavera-Assyriska United.
Primavera-Assyriska United.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!