Qatar nästa för Sulaka: En ny upplevelse

Eskilstunakillen och den förre Cityspelaren Rebin Sulaka har hittat en ny klubb. De två kommande åren ska han representera Al-Markhiya från Doha i Qatars högsta liga‒Eftersom jag spelar för Iraks landslag är min marknad här i Asien, säger Rebin.

10 juli 2017 22:47

Sulaka kommer närmast från norska Elverum som han lämnar, i samförstånd med klubben, trots att det återstår sex månader på kontraktet. När vi pratar med Rebin befinner han sig i Qatar där han just signerat ett tvåårskontrakt med Al-Markhiya.

‒Det känns bra. Det är en ny upplevelse att komma till den här kulturen. Klubben är professionell och har värvat fyra utländska spelare (vilket är maxantalet i serien).

Rebin blir lagkompis med ghananen Kwame Karikari som har ett förflutet i bland annat AIK och Halmstad.

Han får möta den förre Baracelonastjärnan Xavi och danske ikonen Micahel Laudrup som tränar ett av motståndarlagen.

Under tisdagen kommer Rebin hem till Eskilstuna igen och om ett par veckor går flyttlasset till Qatar. Ligan inleds i mitten av september.

‒Det är här min marknad är. Det hade varit skillnad om jag spelat i ett landslag i Europa då hade jag inte flyttat hit och spelat.

Vad har du för mål?

‒För egen del är det att spela klart kontraktet och sedan förhoppningsvis komma till en ännu bättre klubb, få spela i Champions League och vara involverad i den största scenen i Asien.

Sulakas agent, Zaid Yasin, var med när kontraktet skrevs på.

‒Vi hade även bud från två andra klubbar i högstaligan. Jag tror på Rebin och är säker på att han gör stor succé här i Qatar, säger Yasin.

Rebin Sulaka har gjort flera landskamper med Irak. Han har lirat mot nationer som Australien, Saudiarabien, Japan och Sydkorea. Närmast väntar Thailand i augusti men då är Rebin avstängd efter två gula kort. Men mot Förenade Arabemiraten i september är han tillgänglig igen.

Förutom moderklubben City har Sulaka spelat för Dalkurd, Ljungskile, Syrianska, AFC United, norska Elverum.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa