Marknadsnatta bjöd på dramatik

I helgen avgjordes Svenska Rallycupen. Då blev det fina insatser från lokala förare.

Hälleforsnäs Fredrik Eriksson med co-driver Kristoffer Nordlund vann trimmade tvåhjulsdrivna klassen i Skänninge i lördags, samt säkrade den totala 2:a platsen i Svenska rallycupen 2019 i sin VW Golf.

Rally2019-10-28 09:09

I totalen blev det Christoffer Haglund från SMK Nyköping som vann i regnvått Marknadsnatta och visade verkligen vart skåpet skulle stå när Svenska rallycupen avslutade rallysäsongen i Skänninge. Även om Christoffer låg ett par poäng efter MK Rimoföraren Stig Andervang inför lördagens final så plockade Haglund med co-driver Jens Jakobsson fram det där lilla extra och satte konkurrenterna på plats i den fyrhjulsdrivna klassen i sin Ford Fiesta R5. De fem specialsträckorna var som vanligt, när Marknadsnatta arrangeras av typisk krokig och underhållande karaktär. Men trots de 163 startande ekipagen höll vägarna bra.

– Roliga vägar, säger Christoffer

Segern i totala cupen bärgades och firande av framgångarna väntades på lördagskvällen.

– Det kommer över lite folk på lite bubbel, säger Christoffer som var helt slut efter dagens tävling.

I den tvåhjulsdrivna klassen för trimmade bilar kom Hampus Jakobsson med brorsan Pontus till Skänninge med bästa tänkbara utgångläge. Det ända som gällde var att rulla över startrampen i deras Toyota Corolla för att få den åtråvärda extra startpoängen och cupsegern 2019 skulle vara klar. Hampus klarade den enkla bedriften och skulle visa att han var förmögen att vinna tävlingen också. Men tyvärr gick en drivaxel av i starten på sträcka tre.

– Tur att det var klart redan på startrampen när (tvåan) Fredrik Eriksson tog full pott, så vi fick en marginal på 4 poäng, och det räckte ju, sa en glad Hampus på lördagskvällen.

Fredrik Eriksson från Hälleforsnäs med Kristoffer Nordlund vid noterna tog som sagt full pott i tävlingen i sin VW Golf. Fredrik som annars föredrar torra vägar fick åka på regnvåta denna gång.

– Det är ingen tävling jag vanligtvis föredrar med tanke på väderleken, men det gick ju bra ändå, säger en nöjd Fredrik.

Det blev inte bara seger, Fredrik och Kristoffer blev dessutom sexa totalt i tävlingen vilket bevisar en respektingivande insats. Men trots det fick han nöja sig med andra platsen i årets cup.

– Vi är jättenöjda, slutet på säsongen har gått jättebra, början var sämre med ett par sjätteplatser och en bruten tävling och då kommer man efter i totalen, menar Fredrik som gå till vintervila med bästa tänkbara avslut på säsongen.

I ekonomi-klassen segrade Oskar Andersson med Caroline Palm från Flens MS i sin BMW för dagen och blev 9:a i totalen då duon inte deltagit i alla deltävlingar. Flitigare deltagande har det varit för Eskilstuna MKs Pär Henrik Andersson med Susanne Carlsson som kom in på en andra plats i tävlingen och även i totalen. En plats som duon höll innan start och lyckades försvara från bakomvarande konkurrenter. Här kom också Eskilstuna MKs Jonas Lindfors in på en hedrande femte plats i sin VW Golf.

Eriksson (till höger) och Nordlund gjorde en stark avslutande halva av säsongen.