Sörmlandskamp när Rally-SM avgörs

Flera lokala förare har chans på guld när Rally-SM:s sista deltävling avgörs i Karlshamn under helgen.

Rally 27 september 2019 14:08

Även om den tyngsta klassen redan är klar med Patrik Flodin som mästare kommer fler uppgörelser i de övriga klasserna att vara nog så spännande. För årets sjätte och sista SM-deltävling arrangeras i Blekinge och Karlshamn som centralort gör att flera topp åkare som inte har något att hämta i totalen väljer bort just detta race. Bland annat Patrik Flodin. I den otrimmade klassen för tvåhjulsdrivna bilar kommer det att bli en riktigt tuff uppgörelse där Eskilstuna MKs Robert Andersson med Carl Gustaf Karlsson leder SM, men med en marginal som snabbt kan bli till intet gjord. Robert är fullt fokuserad på uppgiften men vill inte gräva ner sig för mycket i tankarna utan försöker ha ett roligt rally och bygga fart utefter den tanken. 

– Fruktansvärt tight i klassen, inget kommer gratis, i finalen delas det ut extra poäng, vi har räknat och vi behöver bli som sämst fyra för att klara guldet, säger Robert som väldigt gärna ser att guldet hamnar i Eskilstuna.

Bröderna Hampus och Pontus Jakobsson från SMK Nyköping leder junior SM men är tvåa i bakom Robert i den otrimmade klassen. De båda kör likadana Peugeot 208 och är snar lika på både fart och säkerhet. Kampen är total då båda vill vinna lika mycket men det finns bara plats för ett ekipage högst upp på SM-pallen.

– Vi leder ju Junior SM med 10 poäng, går det illa att vi bryter kan vi åka hem utan medalj över huvudettaget, men vi får försöka åka på som vanligt, allt kan hända, säger en fokuserad Hampus på onsdagskvällen.

I den fyrhjulsdrivna klassen kommer både Fredrik Åhlin som är segeraspirant i tävlingen och Johan Kristoffersson som gärna sett ett SM-guld i rally i bokhyllan hemma i Arvika, han kör istället för silverpengen. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa