Regerande mästaren kan vinna 45 miljoner

Elina Svitolina vann WTA-slutspelet i fjol.

Ukrainskan har chansen att spela hem den penningstinna tourfinalen i tennis även i år och blir i så fall omkring 45 miljoner kronor rikare.

Det kommer att bli tufft, säger hon.

2 november 2019 18:45

Världsåttan ställs mot australiska världsettan Ashleigh Barty i söndagens final i Shenzhen, Kina. Det står klart sedan Svitolina besegrat världssjuan Belinda Bencic med setsiffrorna 5–7, 6–3, 4–1. Schweiziskan avbröt matchen i tredje set på grund av skada och ukrainskan, som vann WTA-slutspelet i Singapore förra året, har chansen att vinna även i år.

Ashleigh Barty besegrade tjeckiska världstvåan Karolina Pliskova i den andra semifinalen. Även Barty vände och vann – med setsiffrorna 4–6, 6–2, 6–3.

Regerande mästaren Svitolina har vunnit samtliga fyra matcher hittills i turneringen. Vid seger även mot Barty vinner hon motsvarande 45,2 miljoner kronor – den maximala prischecken som baseras på antalet matchsegrar. Barty, som har tre segrar och en förlust hittills, spelar hem totalt 42,3 miljoner vid finalseger.

Oavsett turneringssegrare under söndagsmorgonen svensk tid är prissumman den största någonsin inom tennisen. Ett japanskt kosmetikaföretag gick in som ny huvudsponsor inför årets tourfinalspel.

Det är den sista turneringen och sista matchen för säsongen, till slut. Det kommer att bli tufft. Jag ska ge allt på banan och försöka höja pokalen igen, säger Elina Svitolina enligt nyhetsbyrån Reuters.

Förloraren av finalen får omkring motsvarande 20 miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT