Agnes Högmo satsar stenhårt mot toppen

Den gångna helgen tog Eskilstunatjejen Agnes Högmo ett stort steg mot nästa års mål att kvala in till SM. "Jag älskar att tävla på Strömsholm och jättekul att jag vann min klass", säger den 20-åriga dressyrryttaren.

Agnes Högmo och hennes häst Dorano har tagit ett steg mot att kvala in till SM för young riders nästa år.

Agnes Högmo och hennes häst Dorano har tagit ett steg mot att kvala in till SM för young riders nästa år.

Foto: Privat

Ridsport2019-10-07 10:13

Helgen som gick tävlade Agnes Högmo i klassen medelsvår B på Strömsholm. Det gick hur bra som helst. I konkurrens med 22 andra tävlande vann Agnes relativt överlägset på procenten 71,064.

– Jättekul och nu siktar jag på att kvala in till nästa års SM för young riders. Det är det stora målet 2020, säger hon.

Agnes är från Eskilstuna men bor sedan en tid tillbaka i Stockholm på Ågesta gård i Huddinge.  Anläggningen ägs av dressyrryttaren Kristian von Krusenstierna som bland annat tävlat på OS i Aten 2004.

– Jag bor och jobbar på gården och dessutom är Kristian min tränare så det är verkligen perfekt eftersom jag satsar stenhårt på ridsporten, berättar Agnes Högmo som tävlar för Ågesta ridklubb.

Tillsammans med 16-åriga hästen Dorano börjar det nu dessutom gå riktigt bra.

– Jag fick möjlighet att köpa Dorano i somras och han är en häst som varit med och tävlat internationellt på Grand Prix. Tillsammans med honom kan jag lära mig massor eftersom det är en så rutinerad och skicklig häst.

Senare i höst ska Agnes kvala vidare i klassen medelsvår A och går allt som planerat är det start i SM nästa år som gäller.

– Det är jättehärligt att jag nu har möjligheten att gå in helhjärtat för sporten. På sikt drömmer jag om att komma med till OS. Men eftersom jag bara är 20 år handlar det om att ta ett steg i taget och nästa års stora mål är som sagt att ta en plats i SM.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!