Så laddar AFC inför Allsvenskan – flera matcher inbokade och nyförvärv på gång

Det är tyst kring AFC Eskilstuna men i själva verket pågår diskussioner med flera tänkbara nyförvärv. Och det kan bli klart redan innan jul.

– Jag hoppas det, och det är det vi jobbar för, säger klubbens sportchef och vd, Azad Budak.

21 december 2018 17:28

Det är full aktivitet i AFC och ett av de tänkbara nyförvärven inte långt borta.

Vad tidningen erfar handlar det om Halmstads japanske anfallare Kosuke Kinoshita som sitter på ett utgående kontrakt med Superettanklubben. Och då föreningen i dagarna gjorde klart med Landskronas anfallare Sadit Karim är det troligt att HBK gett upp ett nytt kontrakt med sin bäste målgörare (13 mål).

Dock är det fler klubbar som är ute efter japanen. Både i Allsvenskan och utomlands. Just nu Kosuke Kinoshita hemma i Japan och förbereder sig inför kommande säsong.

När gäller spelare som lämnat klubben är det klart att portugisen Pelé lämnar. Samtidigt lär det hända mer i föreningen framöver.

– Förhandlingar har fördröjts eftersom vi hade kvalet att tänka på men nu är det hektiska dagar och vi jobbar på flera håll. Vi för diskussioner med flera spelare sedan får man respektera att spelare nu är på semester efter lång säsong, säger Azad Budak.

26 januari inleder AFC Eskilstuna träningsmatchandet när Syrianska FC gästar Tunavallen. 23 mars blir det med all säkerhet genrep hemma mot Djurgården. Dessutom väntar IFK Norrköping två gånger under försäsongen.

31 januari ställs AFC mot Västerås SK på bortaplan. Direkt efter, 1-10 februari är tanken att Eskilstunaklubben åker på ett träningsläger där två matcher ska spelas. Till vilket land och vilka lag som väntar är inte klart ännu.

Tisdag 12 februari står IFK Norrköping för motståndet på bortaplan. Några dagar senare, söndag 17 februari, drar Svenska Cupens gruppspel i gång. AFC inleder mot Assyriska och därefter IFK Värnamo (23/2) och IFK Norrköping (2/3).

23 mars är det dags för genrepet mot Djurgården och då ska det mesta vara finslipat inför den allsvenska premiären hemma mot IFK Göteborg.

Datum och tider kan ändras och fler matcher kan tillkomma.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Petersson

Ämnen du kan följa