Efter en klar förlust hemma och en knapp sådan borta mot Boden var det vinna eller försvinna som gällde för Guif när laget åkte till Norrbotten igen. Men under lördagens match var hemmalaget starkast och behåller sin elitstatus efter 3–0 i matcher.

Boden la i en hög växel från start och vinstrycket kom tidigt inför drygt tusen åskådare. I pausen var ställningen 20­–10.

– Vi hängde inte med från början. Sedan gjorde vi en bra andra halvlek och kunde gå därifrån med huvudet högt i alla fall. Vi försökte med allt vi kunde ... punktspel och tog ut målvakten, säger Guiftränaren Robert Matt.

– Jag tycker Boden gjorde sin bästa halvlek (den första) i kvalet. Men det är surt att de drog iväg så mycket.

Drygt tolv minuter in på andra ledde Boden med 26–14 men Guif kunde till slut i alla fall vinna den andra halvleken med 15­–9.

– All kredd åt tjejerna som stod upp hela vägen, säger Matt.

Extra plus går till Mia Lagumdzija som kämpade och slet hårt genom matchen.

– Sedan var det många unga som kom in i andra halvlek som ska ha plus.

Vilket betyg vill du ge på säsongen?

– Godkänt. Vi har haft problem med skador (bland andra Jessica Dickfors) vilket gjort att vi varit för ojämna. Jag tycker att vi har en trupp för att kunna vinna den här serien. Med de förutsättningarna vi hade lyckades vi sno en kvalplats och har gett Boden en match, säger Matt som nu lämnar laget.

Hans nya uppdrag är att leda Örebro SK:s herrar i division två nästa säsong.

Matt och tränarkollegan Mikael Johansson (som också lämnar) ska träffa spelarna i veckan och summera säsongen

– Därefter blir det välförtjänt vila några veckor och sen får de nya tränarna (Helena Lindblom och Allan Delac) ta över, säger Robert Matt.

Guifs mål gjordes av Mia Lagumdzija 6, Josefin Johansson 6, Moa Hjalmarsson 3, Joline Jakobsson 3, Sofia Tenglin 2, Cornelia Rehnholm 2, Caroline Karlsson, Emilia Lövstad och Emma Mathisen.