Segraren körde sönder skidorna i Tjejvasan

En stor kick självförtroende inför Vasaloppet och trasiga skidor. Det blev resultatet av Britta Johansson Norgrens seger i Tjejvasan.

Det här betyder mycket för mig inför nästa vecka, sa Britta Johansson Norgren efter segerloppet.

22 februari 2020 10:25

Tjejvasan var ett genrep och en formmätare inför nästa veckas Vasalopp.

Därför blev det ett strålande besked för Britta Johansson Norgren när hon drog i ett så högt tempo att värsta konkurrenten Lina Korsgren knäcktes när det återstod fem kilometer.

Därefter kunde Britta Johansson Norgren defilera i mål som segrare.

Mentalt stärkt

Därmed fick hon ett stort psykiskt övertag inför Vasaloppet.

Det är nog mer mentalt jobbigt för henne än det stärker mig. Det känns skönt att tekniken fungerar bra för mig och jag är i önskad form. Nu gäller det bara att göra rätt i uppladdningen den kommande veckan, säger Britta Johansson Norgren.

Anton Jernberg, hennes sportchef, säger att på det sätt som Britta Johansson Norgren vann på kommer att betyda mycket mentalt för henne nästa vecka:

Det är ju i det partiet som Vasaloppet kommer att avgöras. Därför blir det bra för henne att ha dagens lopp i färskt minne. Det var nog jobbigt att inte vinna idag.

”Fick slita”

Lina Korsgren fick ett jobbigt besked att Britta Johansson Norgren nu är ruskigt stark:

Man vill väl alltid vinna, men när Britta har en så stark dag som idag är hon svår att slå. Det är bara att acceptera, sa Lina Korsgren, som berättar hur hon försökte att hänga med i hennes tempo, men det gick inte.
Jag fick slita många meter och försökte verkligen hålla ryggen. Huvudet ville, men kroppen ville inte, säger Lina Korsgren.

Bredvid stod Britta Johansson Norgren och strålade som en sol mitt i ösregnet. Samtidigt kunde hon konstatera att all sten i spåret gjorde att skidorna, som är högt rankad i hennes skidpark, blev helrepade.

De var helt sönderkörda och helt slut. Nu gäller det att slipa om dem och hoppas att vi får i gång dem igen. Detta är hennes förstapar i det här föret, säger sportchefen Anton Jernberg.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Hansson/TT