Sen Ronaldokvittering – Zlatan missar returen

Milan såg ut att gå mot seger i den första semifinalen i italienska cupen.

Då klev Cristiano Ronaldo fram och kvitterade för Juventus från straffpunkten.

Till råga på allt för Milan missar Zlatan Ibrahimovic returmötet – på grund av ett gult kort från 2011.

13 februari 2020 22:50

För första gången sedan 2015 ställdes Zlatan Ibrahimovic och den portugisiske superstjärnan Cristiano Ronaldo mot varandra. Och det såg länge ut att bli den förstnämnde som skulle gå segrande ur den stjärnsprakande duellen, som genom åren dominerats av den sistnämnde.

Men på tilläggstid blev det alltså Ronaldo som fick sista ordet. Ett kontroversiellt sådant. Ronaldo laddade för en cykelspark som träffade Milanbacken Davide Calabria. "På handen", hävdade domaren efter en VAR-granskning – varpå Ronaldo dundrade in 1–1 från straffpunkten.

Zlatan Ibrahimovic fick från nära håll se Ante Rebic göra 1–0 till Milan i den 61:a minuten. Han nådde inte riktigt upp på Samu Castillejos inlägg i den – men det gjorde däremot Rebic där bakom, som skarvade in bollen bakom Gianluigi Buffon i Juventusmålet.

Redan i den första halvleken hade dock Zlatan Ibrahimovic dragit på sig ett gult kort. Ibrahimovic fick även ett gult kort mot Torino i kvartsfinalen den 28 januari – men enligt sajten Football Italia räknas också Ibrahimovics gula kort från turneringen 2011 (!) in i sammanställningen. Därmed har han totalt samlat ihop till de tre gula kort som innebär avstängning i cupen. Med andra ord: ingen Zlatan Ibrahimovic i returmötet i Turin den 4 mars.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT