SIBK imponerade i genrepet

Strängnäs ångar på under träningsmatcherna och under lördagen vann de genrepet mot Onyx med klara 7–2. "Vi var klassen bättre", säger Strängnäs tränare Peter Lund.

21 september 2019 21:09

Den allsvenska premiären närmar sig och lagom till genrepet mot Onyx presenterade Strängnäs sitt senaste nyförvärv. Spelaren det handlar om är forwarden Tim Lindgren, född 2001, som den senaste säsongen gjorde 11 poäng på 20 matcher i division 1 för Nykvarn.

Det var snabba ryck för nyförvärvet som några timmar senare även fick göra debut för sitt nya lag.

Mot Onyx inledde Strängnäs med bra fart och efter de två första perioderna var ställningen 5–2 efter att Strängnäs hade tagit ledningen med 3–1 i den första.

– Jag tycker vi styrde och ställde som vi ville. Vi var bra i första perioden men sämre i andra. I pausen pratade vi om det och i sista perioden hotade Onyx oss inte på något sätt, säger tränaren Peter Lund som efter 7–2 plussade lite extra för Casper Nilson, Kalle Karlsson och Erik Lindahl.

– Sedan får vi inte glömma nyförvärvet Tim Lindgren som inte hade ett misstag under hela matchen och är otroligt smart i sitt spel. Han gjorde helt rätt saker.

Nyförvärvet bildade en "juniorkedja" med Adde (Ahmad Aldeeb) och Casper (Nilsson) och trion kommer med all säkerhet bli ett av SIBK:s hetaste anfallsvapen under säsongen.

För Strängnäs väntar premiär i Allsvenskan kommande helg, den 28 september, borta mot Sundsvall.

Målskyttar, Strängnäs: Erik Lindhal 2, Pierre Hellström 2, Jimmy Eriksson 2 och Rasmus Jansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Krister Rubensson 016–15