Signell: "Blir väldigt stolt som tränare"

En förbannad Mikaela Mässing låg bakom Sveriges upphämtning mot Spanien i handbolls-VM.

Med åtta mål under matchens sista 18 minuter räddade hon en viktig poäng i mellanrundan.

Hon är ju lite av en humörspelare, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

8 december 2019 15:50

Förbundskaptenen Signell spred lovord över allt och alla efter Sveriges upphämtning till 28–28 mot Spanien i mellanrundan av handbolls-VM i japanska Kumamoto.

Det är en väldigt härlig känsla. Jag blir glad för så många. Jag blir glad för sporten och man tänker på dem där hemma som får se det. Man blir väldigt stolt som tränare att det går åt det här hållet – att vi visar att vi är krigare och aldrig viker ner oss. Att vi inte är mentalt svaga utan kan resa oss, säger han.

"Väldigt glad"

Jag är väldigt glad och stolt över de spelare som löser det i andra halvlek. Det är inte de spelare det pratas om mest utan bara när de är bra med facit i hand.

Nathalie Hagman är en startspelare på högerkanten och hon fick fortsatt förtroende även när Sverige började jaga ikapp ett niomålsunderläge med 18 minuter kvar att spela. På nio meter skickade dock Signell in Mikaela Mässing och Emma Lindqvist samt Carin Strömberg på mittnio till förmån för stjärnan Isabelle Gulldén.

Det kom till en punkt där det inte kommer att bli någon förändring. Då sätter vi in andra och satsar allt, säger Signell.

Hagman stod för fyra mål under slutforceringen och stod för åtta mål totalt. Samma poängskörd hade högernian Mikaela Mässing, som fick spela blott två minuter mot Ryssland, under matchens sista 18 minuter.

Chans på VM-semifinal

Hon är ju lite av en humörspelare. Om hon känner att hon får in några bollar och känner att saker och ting går bra är det inte mycket som stoppar henne, säger Signell.

Sverige står nu på tre poäng. Ryssland toppar mellanrundans grupp 2 på sex poäng, följt av Spanien på fem och Montenegro på fyra poäng.

Vi är fortsatt med i resonemanget kring semifinalen, säger Henrik Signell utan att vilja räkna på några framtida tabellscenarion i kampen om medaljmatcherna.

Närmast väntar Rumänien på tisdag och sedan avslutar Sverige mellanrundan mot Montenegro på onsdag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Kihlström/TT