Fantastisk start för ESK på SM

Under onsdagen satte sim-SM i gång i Eskilstuna och det kunde knappast ha blivit en bättre start för arrangörsklubben.

Simning 13 november 2019 21:15

Efter den första dagen på sim-SM i Munktellbadet kunde hemmaklubben Eskilstuna simklubb stolt räkna in den första medaljen när den flerfaldige SM-medaljören Jonathan Kling tog hem bronset på 50 meter fjärilsim. 

26-årige Kling, som bytte klubb från Örebro simallians till ESK någon månad innan SM, blev med andra ord den förstärkning som de hade hoppats på.

– Hans bronsmedalj var såklart höjdpunkten under dagen, säger chefstränaren Mikael Eriksson och fortsätter:

– Det var hans första medalj på 50 fjäril och bästa fjärilsimmet han gjort. Han hade lite vittring på andraplatsen men missade målgången lite men han var ändå otroligt nöjd efteråt. 

Kling kom in på tiden 23,90. Vann gjorde Helsingborgs Christoffer Carlsen på 23.43 och mellan tvåan och sjuan var det ynka 29/100-delar. Snacka om tajt målgång.

Utöver bronsmedaljen gjordes det flera bra insatser från hemmaklubbens simmare under finalpassen. Bland annat så blev det en åttondeplats i a-finalen på 100 meter fjärilsim för Strängnästjejen Anna Eriksson på 1.01,97. I b-finalerna blev det en andraplats i herrarnas 50 meter fjärilsim för William Brand som simmade in på 24,54. Och lite senare slog Axel Witt sitt personbästa i 200 meter bröstsim med drygt tre sekunder då han kom fyra på tiden 2.20,02.

Även damernas lagkapp 4x50 meter frisim med kvartetten Maja Eriksson, Lisa Eriksson, Anna Eriksson och Alva Abrahamsson blev ett nytt Eskilstunarekord. Det innebar en sjundeplats med tiden 1.45,27.

Det var en dag som innehöll allt. Dessutom gladdes publiken av landslagssimmaren Erik Perssons mästerskapsrekord på 200 bröstsim.

Under torsdagen fortsätter tävlingarna där chefstränaren Mikael Eriksson har stora förhoppningar på ESK:s Jonathan Kling och William Brand i 100 meter fjärilsim.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Här lyfts nya hopptornet på plats i Vilstabadet: "Kommer bli ett dragplåster"

Här lyfts nya hopptornet på plats i Vilstabadet: "Kommer bli ett dragplåster"