Juniorens succé på SM – satte två "pers" på 40 minuter

Under SM i Linköping blev det flera fina lokala insatser och dessutom en bragdinstas av junioren Olle Jansten som satte två "pers" inom loppet av 40 minuter.

ESK:s Olle Jansten stod för flera fina prestationer under SM, bland annat tre personliga rekord.

ESK:s Olle Jansten stod för flera fina prestationer under SM, bland annat tre personliga rekord.

Foto: Eskilstuna simklubb

Simning2024-07-08 10:14

Under den gångna veckan avgjordes SM i Linköping med Olle Jansten, Mario Orrego, Sammi Thai, My Larsson och JSM-debutanten Alma Alhällen-Thell i bassängen.

Inför mästerskapet var det utlovat personliga rekord från flera håll av de unga lokala simmarna.

Och visst höll dem vad de lovade.

Olle Jansten krossade sitt personbästa och satte nytt Eskilstunarekord på 200 meter bröstsim på tiden 2.29,73 vilket gjorde att han avancerade i ranking från 14:e till åttonde bästa junior i landet. 

I fredags slog Jansten även Eldin Kadics gamla klubbrekord från 2017 på 100 meter bröstsim och persade med 1,4 sekunder till 1.07,57 och fortsatte sedan – 40 minuters senare (!) – med en likadan prestation på 200 meter medley. Då sänkte han sitt personliga rekord med hela fyra sekunder.

Nya pers blev det även för Mario Orrego på 100 meter frisim, 100 meter fjärilsim och 200 meter fjärilsim.

undefined
Olle Jansten, Mario Orrego, My Larsson, Alma Alhällen-Thell och Sammi Thai.

Sammanfattningsvis blev det ett positivt SM för Eskilstuna simklubb där för övrigt mästerskapsdebutanten Alma Alhällen Thell simmade 50 meter bröstsim under 36 sekunder för andra gången i karriären, vilket är mer än sex sekunder snabbare än hon simmade ifjol.

Även om det inte blev några pallplatser för de lokala simmarna kunde ESK:s lagledare glädjas åt insatserna.

– Ser man till hela terminen så har det gjorts stora framsteg. Med lite flyt i utvecklingen har vi till nästa år förhoppningar om att vi är med och konkurrerar om fler finalplatser än i år, säger Janne Goltermann.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!