Munktellbadets osmidiga omklädningsrum kritiseras från flera håll

Nya Munktellbadet har många fördelar. Men det finns också saker som kritiseras – exempelvis situationen vad gäller omklädningsrummen vid träningar och tävlingar.– Det gör tyvärr att det faller en stor skugga över arrangemangen, säger Christoffer Andersson i Eskilstuna Simklubb.

Simning2016-10-05 16:41

Den gångna helgen anordnades en tävling, enligt ESK en av de mindre sett till antal deltagare. Men det var ändå runt 200 som ställde upp och killarna skulle då ha fått samsas i det omklädningsrum ni ser på bilden. Tjejerna har ett likadant.

– Här innanför finns det fyra duschar att dela på. På en stor tävling kan vi ha 300–400 som tävlar. Det vi har fått veta är att om vi behöver mer plats ska vi hänvisa folk till Munktellarenan men det gör vi inte. Vem vill vara badklädd och gå utomhus och in i en annan byggnad, undrar Christoffer.

Just den här helgen löste sig situationen på så vis att en sponsor betalade entréavgift för alla tävlande. Då fick de tillgång till tiotalet duschar ytterligare men det lär knappast ske vid varje tävling.

– Så möjligheterna finns och vi märkte den här gången att det fungerar. Tävlingssimmarna kunde dela utrymme med övriga simmare utan att det blev problem, säger Christoffer Andersson.

Flera privatpersoner har också tipsat tidningen om problemet med omklädningsrummen för exempelvis simskoleelever. Det talas om smala bänkar, alltför små skåp (ett problem som lär förvärras när behovet av stora, otympliga vinterkläder ökar) och en alldeles för smal gång från dusch till dörr när det står fullt med folk där emellan och byter om.

– Vi för en positiv dialog med kommunen och hoppas att vi ska få till en bättre lösning inom kort, säger ESK:s ordförande Sten Ekman.

Torbjörn Bergvall, affärsområdeschef för bad, förklarar att det inte finns någon möjlighet att gratis erbjuda tävlingssimmare tillgång till de kommersiella simmarnas omklädningsrum.

– Vi har ett uppdrag att hålla en budget och då måste vi få in intäkter. Men diskussionen, och den har föreningslivet varit med på, har hela tiden gällt att om det blir för trångt i de vanliga omklädningsrummen är Munktellarenan ett reservalternativ, säger Torbjörn Bergvall.

Hur gick det i helgen när tävlande fick använda de andra omklädningsrummen?

– Det fungerade men skåpen var använda till bristningsgränsen.

Designen på omklädningsrummen, har du hört direkt kritik om att de är för trånga?

– Vi har fått antydningar från föreningslivet om det. Arkitekterna har utgått ifrån de riktvärden man haft. När man ritade Munktellbadet fanns en viss yta att tillgå mellan ån och Munktellarenan och den är begränsad.

Två andra klagomål vi hört är att det är väldigt varmt i hallen plus att golvet är halkigt ännu. Kommentar?

– Du måste ha ett visst förhållande mellan temperaturen i vattnet och i hallen för att undvika kondens. Vattnet är lite för varmt och ska sänkas någon grad, då blir det även lite svalare i luften. Vad gäller halkan ska klinkerplattorna behandlas. De mattor vi har lagt ut är bara en tillfällig lösning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!