Världsstjärnor kommer till Munktellbadet

Den 13 november drar SM i simning igång och redan nu kan vi avslöja att många av landslagssimmarna kommer till Eskilstuna.

Simning 1 november 2019 20:39

Eller vad sägs om Michelle Coleman, den regerande OS-finalisten och Erik Persson som i somras var i VM-final på 200 meter bröstsim.

– Det kommer att bli ett riktigt bra SM, säger den före detta förbundskaptenen Thomas Jansson som hoppat in som verksamhetsansvarig för Eskilstuna simklubb.

En som han lyfter fram lite extra är nämnde Persson som tävlar för Kungsbacka simsällskap.

– Han är i särklass den efter Sarah Sjöström som är närmast ett världsrekord. Hans 2.07,07 i långbana är bara en dryg sekund från världsrekordet så när man ser Erik simma är det bland det bästa du kan se i världen.

Utöver det kommer, OS-deltagaren från 2008, 33-årige Simon Sjödin som förlängt sin karriär och som tar sikte mot OS. Och en annan som det pratas mycket om är Robin Hansson som väntas bli nästa stora stjärna på herrsidan.

Men en som inte kommer till Munktellbadet är – den största av dem alla – Sarah Sjöström.

– Sarah och systrarna Hansson (Louise och Sophie) tränar i USA och har svårt att komma loss och det har vi vetat om. Sedan har Sarah de senaste åren tävlat försiktigt i de svenska mästerskapen eftersom hon har ett så hårt internationellt program men då och då har hon dykt upp i lagkapp för sin klubb, så det hoppet får vi leva på ett tag till, säger han och fortsätter:

– Med all respekt för Sarahs unika kapacitet är ett svenskt mästerskap så mycket mer än en enskild simmare. Vi kan inte knyta upp ett arrangemang på det.

Vad blir mästerskapets höjdpunkt enligt dig?

– Att välja ut en det passar jag på. Det finns så många godbitar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Här lyfts nya hopptornet på plats i Vilstabadet: "Kommer bli ett dragplåster"

Här lyfts nya hopptornet på plats i Vilstabadet: "Kommer bli ett dragplåster"