Kanoninsats av Linus i längsta loppet

Den gångna helgen tävlade Eskilstunakillen Linus Jansson i världens längsta skidlopp. Det gick väldigt bra för Hällbyåkaren som slutade 27:a i det 135 åkare starka startfältet.

Linus Jansson som tävlar för Hällbybrunn gjorde en stark insats i världens längsta skidlopp.

Linus Jansson som tävlar för Hällbybrunn gjorde en stark insats i världens längsta skidlopp.

Foto: Adam Klingeteg/Red Bull Content Pool

Skidåkning2021-03-30 11:55

Nyligen berättade vi om Linus Jansson som skulle ställa upp Nordenskiöldsloppet som är världens längsta skidtävling och mäter hela 22 mil.

Start och mål var i Jokkmokk och Linus körde in på tiden 13 timmar, 32 minuter och 21 sekunder.

I herrklassen vann Klas Nilsson från Skellefteå. Han fick tiden 11,44,43. Tvåa kom tjecken Jiri Pilska på snudd på samma tid som segraren. Nilsson spurtvann nämligen under de allra sista metrarna i det långa loppet och belönades med 50 000 kronor för sin förstaplats. 

– Det här var fruktansvärt slitigt. Jag åkte loppet för fyra år sedan och minns inte att det var så här jobbigt, säger Klas Nilsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– De sista sju kilometerna åkte jag hela tiden och tänkte på att de här ska jag ta. Jag ville ligga först för att kunna svara när den andra kommer. Han försökte också gå om mig men då svarade jag direkt.

På damsidan vann Frida Hallqvist, Åsarna, på tiden 13,32,20.

– Det här är stort att vinna. Det är något helt annat än traditionella skidtävlingar. Det här är så coolt, att åka så långt och hålla på så lång tid, säger Frida Hallquist.

Tvåa kom Lina Lintzén från OK Renen som var ungefär 28 minuter bakom Hallquist.

Av de 135 elitåkarna som ställde upp i Nordenskiöldsloppet tog sig hela 131 i mål. Den som höll på längst var estländaren Einari Talviste som klarade de 22 milen efter 23 timmar och 30 minuters kamp i spåren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!