Karlsson och Ilar i snökaos – Norge avbryter läger

Norge flyr snökaoset i Livigno. Frida Karlsson och Moa Ilar fortsätter sitt höghöjdsläger i den italienska orten som planerat. "Det finns inga planer i nuläget på att avsluta lägret", meddelar landslagets pressansvariga Astri Lindbäck.

Frida Karlsson är tillsammans med Moa Ilar de enda svenska landslagsåkarna på plats i italienska Livigno för höghöjdsläger den här veckan. Arkivbild.

Frida Karlsson är tillsammans med Moa Ilar de enda svenska landslagsåkarna på plats i italienska Livigno för höghöjdsläger den här veckan. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Skidor2023-11-01 09:25

Enligt norska Adresseavisen väntas det stora snömängder i Livigno mellan torsdag och fredag. Därför väljer det norska landslaget att resa till Zürich redan under onsdagen och avslutar därmed lägret två dagar tidigare än planerat.

– Enligt väderprognosen kommer det på kort tid komma en halvmeter snö, säger Stig Rune Kveen till tidningen, uppger NTB.

– Vi ska köra över flera bergspass och de kommer snart att stängas av. Vi har många passagerare, mycket bagage och släp. Därför chansar vi inte.

Svenska landslagsduon Frida Karlsson och Moa Ilar är också, sedan en vecka tillbaka, på plats i Livigno för att träna på hög höjd. Till skillnad från Norge kommer de inte att avbryta sitt läger, som pågår till och med tisdag.

"Det finns inga planer i nuläget på att avsluta lägret i Livigno", skriver landslagets pressansvariga Astri Lindbäck i ett sms till TT.

Norske herrstjärnan Johannes Høsflot Klæbo är också där och kommer precis som svenskduon att stanna trots vädret, uppger NTB.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!