Parahopp kvar i Sverige – har testat positivt

Längdskidåkaren Arnt-Christian Furuberg har testat positivt för covid-19. Han är kvar i Sverige och riskerar att missa Paralympics i Peking. –Det är mycket som ska stämma, säger truppchef Niclas Grön.

Arnt-Christian Furuberg har testat positivt för covid-19.

Arnt-Christian Furuberg har testat positivt för covid-19.

Foto: Christine Olsson/TT

Skidor2022-03-01 10:42

Paralympics invigs på fredag och den största delen av Sveriges trupp är på plats i Peking – men längdskidåkaren Arnt-Christian Furuberg är fortfarande hemma i Sverige.

– Han testade positivt för covid-19 hemma i Sverige, men vi hoppas att han hinner ansluta till truppen, säger Niclas Grön.

Den första planerade tävlingen för Arnt-Christian Furuberg är 18 kilometer på söndag.

Nu blir det en kamp mot klockan och viruset för Paralympicsdebutanten.

TT: Vad är hans status just nu?

– Han mår mycket bättre nu, han har fått en riktig sväng. Det tar lite längre tid att återhämta sig. Men Arnt-Christian (Furuberg) har verkligen förtjänat att vara här på plats.

För att få resa till Peking behöver Furuberg uppvisa fyra negativa PCR-test.

– Det är tester varje dag tills han testar negativt. Så fort han får ett negativt besked så ska han göra det två dagar i sträck. Sen kan han åka till Peking och där krävs ett negativt test på flygplatsen också. Det är mycket som ska stämma, säger Niclas Grön.

TT: Är det någon ytterligare som testat positivt?

– Det är bara Arnt-Christian som testat positivt, det är vi tacksamma för.

Fakta: Testning inför avresa till Peking

Utövare som inte testat positivt för covid-19 behöver uppvisa två negativa PCR-test, som tagits inom 24 timmar, 96 timmar innan avresa till Kina varav det ena ska vara negativt minst 72 timmar innan avresa.

Utövare som har testat positivt för covid-19 behöver uppvisa två negativa PCR-test efter tillfrisknande, testerna ska vara med 24 timmars mellanrum, minst. Sedan får utövarna uppvisa ytterligare två negativa PCR-test, som tagits inom 24 timmar, 96 timmar innan avresa till Kina varav det ena ska vara negativt 72 timmar innan avresa.

Källa: Paralympic.org

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!