Tävlingar inställda – Nilssons debut försenas

Den internationella skidskyttedebuten försenas för Stina Nilsson då höstens IBU-cuptävlingar ställts in. Det innebär att hon kan få göra sin första stora tävling direkt i världscupen.
–Det kan komma vissa coronaundantag kring det, säger Anna-Maria Uusitalo, sportchef i skidskytteförbundet.

Säsongsprogrammet är osäkert för Stina Nilsson.

Säsongsprogrammet är osäkert för Stina Nilsson.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Skidskytte2020-09-11 16:55

Planen är att skidstjärnan, som nu sadlat om till skidskytte, inledningsvis ska tävla i IBU-cupen i vinter – nivån under världscupen. De planerade tävlingarna i november och december har nu ställts in, skriver Internationella skidskytteförbundet (IBU) i ett pressmeddelande.

Nilssons svenska tävlingsdebut ska ske i Idre den 13–15 november. Det finns även en tävling i Svenska cupen i Boden i december på det svenska tävlingsprogrammet.

Världscupen ska enligt planen starta med tävlingar i finländska Kontiolahti och sedan Östersund i slutet av november och början av december. Det kanske kan bli möjligt för Stina Nilsson att ställa upp där.

– Vanligtvis så måste man ha gjort vissa resultat på IBU-tävlingar för att ens få vara med i världscupen, men nu när IBU är inställt är det oklart. Det kan komma vissa coronaundantag kring det, men inget är säkert än, säger Uusitalo till TT.

Det internationella skidskytteförbundets styrelse ska vid sitt möte den 26–27 september ta beslut om några ändringar av världscuptävlingarna före jul behöver göras.

IBU planerar för att starta IBU-cupen den 11–16 januari. Tävlingsort är inte bestämt.

Stina Nilsson håller just nu på med att rehabilitera en skada i sin vänstra armbåge efter ett fall på rullskidor.

– Den läker bra och går åt rätt håll, men hon kör fortfarande alternativ träning, säger Uusitalo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!