Skogstorps flicklag (födda 2003-2004) har radat upp fina intsatser under de senaste åren. Den gånga säsongen nöjde laget sig inte med en serieseger utan spelade hem både flickor 16 år division 1 och flickor 15-16 år i Västmanlands FF och Örebro Läns FF-serien.

– Den här gruppen har spelat ihop under flera år och stått för fina resultat. Det har varit ett blandat gäng med olika ambitionsnivåer, en del vill satsa hårt på fotbollen och andra är med för att det är kul. Det har varit en väldigt bra mix, något vi vill fortsätta ha, säger Helen Johansson i lagets tränarstab.

Det framgångsrika laget ställdes dock inför ett vägskäl efter det gångna säsongen. 

– Det är i den här åldern som många tjejer tyvärr slutar spela fotboll. Vi hade ett möte med hela laget där det blev tydligt att ganska många ville satsa vidare. Det fick oss att fundera lite, säger Johansson.

För att behålla både de satsande tjejerna inom klubben och även de som spelar för att det är kul, har klubben beslutat sig för en smått unik satsning.

– Vi har anmält oss till F17 SM-serien (samma som Eskilstuna United spelar i). Detta är unikt för ett lag med vårt upptagningsområde att elitsatsa på detta sätt, men vi känner att det är det enda rätta. Det blir även spel i Västmanland/Örebro-serien (breddserie).

För att klara av den nya elitsatsningen slås Skogstorpslaget ihop med Triangelns flickor födda 2003 vilket ger en total trupp på 35 spelare och sju ledare.

– På detta sättet får vi behålla nästan samtliga spelare, oavsett vilken ambitionsnivå de har. De som vill satsa vidare får chansen att göra det hos oss och de som spelar för att det är kul kan fortsätta på samma sätt som tidigare. Den här satsningen kommer vara bra för hela Eskilstunafotbollen på dam- och flicksidan, säger Johansson och tillägger:

– Vi vill vara tydliga med att det inte handlar om två olika lag (F17 och breddserien) där man tillhör det ena eller andra. Det kommer vara flytande gränser och alla tränar tillsammans. 

I F17-serien väntar tufft motstånd, bland annat Eskilstuna United. 

– Vi vet om att det kommer bli tufft men vi känner oss redo för utmaningen. Vi har spelat en träningsmatch mot Skiljebo, ett av motståndet i F17-serien, och vi vann med 5–0. Inte under de bästa väderförhållandena men vi kände att vi är på rätt väg.