SM-festen i gång – fina insatser av hemmahoppen

Under torsdagen inleddes SM-festen i Eskilstuna. Hemmahoppen David Björkryd och Selma Zetterling gjorde båda bra ifrån sig. Selma tog sig vidare från poolspelet och David blev utslagen efter bollräkning.

– Han var jävligt besviken, säger pappa Martin Björkryd.

28 februari 2019 21:45

Det bjöds på flera fina bolldueller, av framtidens pingisstjärnor, i Stiga Sports Arena när U20-klasserna sparkade i gång den stora SM-helgen.

Eskilstunas tolvårige David Björkryd vann två (en av dem mot Sverigetvåan bland 16-åringar) av sina tre matcher. I förlusten ledde han dessutom med 2–1 i set och hade 5–3 i fjärde mot en spelare som är rankad etta bland landets 16-åringar. Men trots att David fixade två segrar blev han utslagen med minsta möjliga marginal – genom bollräkning.

– Det händer normalt sett inte att man vinner två matcher och inte går vidare, säger Martin Björkryd.

Samtliga motståndare var högre rankade än David.

– Men han tycker att han ska slå alla...

För Selma Zetterling blev det också två segrar och en förlust i sin pool men för henne räckte det för avancemang. I sin första slutspelmatch blev det dock stryk mot semifinalseedade Erika Fronth från Halmstad.

– Hon har lite mer vana och har spelat på bra internationell nivå. Det är ändå kul att möta någon så bra, säger Selma som förlorade en av kvällens sista matcher inför ögonen på bland andra den tidigare storstjärnan Jörgen Persson.

– Jag är faktiskt, trots en ganska tung förlust, väldigt nöjd med dagen. Jag hittade tänket hur man ska spela och det har varit roligt. Jag gillar att spela på hemmaplan, säger Selma.

Hur kändes det att gå in till sin första match här inne?

– Jag var väldigt nervös och spänd. Men jag lyckades vinna den (mot Julia Fredriksson) och sedan släppte det.

Under fredagen fortsätter mästerskapet. Både David Björkryd och Selma Zetterling får visa upp sig i andra klasser tillsammans med en rad andra Eskilstunahopp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Petersson

Ämnen du kan följa