Smedernas tredje raka SM-guld: Otroligt stolt

Det blev aldrig spännande.

Smederna tog sitt tredje raka SM-guld i speedway efter att ha kört över Dackarna med totalt 107–73.

Jag är otroligt stolt, säger Fredrik Lindgren till Aftonbladet.

25 september 2019 20:05

Smederna vann första mötet med hela 54–36 på hemmaplan och hade därmed ena handen på SM-bucklan inför returen i Målilla ett dygn senare.

Och Eskilstunalaget fortsatte där man avslutade första matchen:

Med gasen i botten.

Smederna, anförda av Fredrik Lindgren, tog ledningen direkt i det första heatet, 4–2, och efter en femetta i heat tre var ställningen 12–6. Som blev 16–8.

Nä, det blev aldrig någon nagelbitare i Målilla.

Avgjorde med femetta

Hemmalaget tog sin första heatseger i heat fem genom Frederik Jakobsen och Piotr Pawlicki och efter åtta heat ledde Smederna med tio poäng, 29–19. Där och då var totalställningen 83–55 och gästerna kunde börja sträcka sig efter pokalen.

Efter ännu en femetta i heat nio var saken klar. Fredrik Lindgren och Gleb Chugunov lekte hem heatet mot Patryk Dudek och Kacper Gomolski och därmed kunde Smederna, som bara förlorat en match i slutspelet, fira sitt femte guld genom tiderna innan alla heat var körda.

Det är en lite knepig känsla att vinna så tidigt. Jag är otroligt stolt. Det är ordet jag kommer på. Stolt över hela laget, säger Fredrik Lindgren till Aftonbladet.

Han blev poängbäst i bortalaget tillsammans med Gleb Chugunov, båda på tio poäng.

Segersiffrorna skrevs till slut till 53–37.

"Mosar dem"

Smedernas lagledare Jerker Eriksson njöt när det var dags att dra på sig guldtröjorna.

Det är riktigt gött att se. Nästan lika härligt som att se gubbarna åka runt på banan. Vilken otrolig match vi gör, säger Eriksson till Aftonbladet.
Vi mosar dem.

Det är första gången på 25 år som en klubb tar tre raka SM-guld. Örnarna från Mariestad lyckades med bedriften 1992-1994.

På något sätt lyckas vi prestera lite extra när det behövs som mest. Jag trodde inte att vi skulle prestera så här bra idag, säger Smedernas Michael Jepsen Jensen och fortsätter:
Jag trodde att 18 poängs ledning skulle bli tajt, men att vi lyckades säkra det så tidigt var otroligt. Jag tror fortfarande knappt det är sant.
Fakta: Tio senaste mästarna

2019: Eskilstuna Smederna

2018: Eskilstuna Smederna

2017: Eskilstuna Smederna

2016: Rospiggarna

2015: Elit Vetlanda

2014: Elit Vetlanda

2013: Piraterna

2012: Elit Vetlanda

2011: Piraterna

2010: Elit Vetlanda

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT