Sörmlandsderby väntar i Hockeyettan: "En rolig utmaning"

Nu är det klart vilka lag som Eskilstuna Linden ställs emot i återkomsten till Hockeyettan. Laget placeras i den västra serien där bland annat derby mot Nyköping Gripen väntar.

29 april 2019 17:25

Under måndagen presenterades serieindelningen för landets fyra Hockeyettan-serier. Linden, som tidigare år hållit till i de östra serierna placerades i år in i den västra.

– Det var ett ganska väntat besked och så som vi hade spekulerat på förhand, säger Lindentränaren Joakim Lundholm.

Den kommande säsongen ställs laget mot bland annat Nyköping Gripen i ett Sörmlandsderby men även mot närliggande lag som Köping och Surahammar.

– Det är en bra serie rent geografiskt för oss med flera bortamatcher inom en timme bort vilket är väldigt positivt. Det som var lite oväntat var väl att Gripen istället för Enköping hamnade hos oss, säger Lundholm.

Ja, hur känns det med möten mot Gripen?

– Riktigt spännande. Det var ett gäng år sedan det var Sörmlandsderby i Hockeyettan, så det blir en rolig utmaning som vi ser fram emot såklart.

De tidigare så starka Hockeyettan-lagen Borlänge och Mariestad får ses som favoriter även den kommande säsongen, även Skövde tippas högt trots ett svajigt fjolår.

– Utöver de tre är det väl inte något lag som sticker ut direkt, vilket gör att platserna där bakom känns ganska öppna.

Lag 1-5 i tabellen spelar vidare i Allettan.

Vad har ni för målsättning?

– När vi har rekryterat nya spelare har vi sagt att vi siktar på en tabellplacering runt 5–7. Blir det en femteplats skulle det som sagt innebära Allettan som helt klart hade varit kul.

Samtliga lag i Hockeyettan västra

Eskilstuna Linden

Borlänge

Forshaga

Grums

Kumla

Köping

Lindlövens IF

Nyköping Gripen

Malungs IF

Mariestad

Skövde

Surahammar

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Alexandersson