Bekräftat: Aspgren kör för Smedernas samarbetsklubb

Nu är det klart. Smedstjärnan Pontus Aspgren blir sista pusselbiten i Örnarnas allsvenska trupp. "Det ska bli jättekul", säger 31-åringen.

Örnarna fick under torsdagen klart med smedstjärnan Pontus Aspgren till kommande säsong.

Örnarna fick under torsdagen klart med smedstjärnan Pontus Aspgren till kommande säsong.

Foto: Erik Kruse

Speedway2023-02-02 18:30

Smedernas samarbetsklubb Örnarna får en fin förstärkning inför den kommande säsongen. Som vi tidigare avslöjat har de fört samtal med Pontus Aspgren och nu är det klart att en av Sveriges bästa speedwayförare ansluter till Mariestadsklubben.

– Det ska bli jättekul. Mariestad är en bana jag trivs på så jag ser verkligen fram emot att komma dit i vår och representera Örnarna, säger Pontus Aspgren.

Smedstjärnan, som missade stora delar av fjolårssäsongen på grund av skada, är väldigt revanschsugen och i Örnarna är det uppåt efter deras senaste tillskott.

– Jag har haft en dialog under en tid med Pontus och nu kom vi överens om ett bra upplägg efter att vi vet vart vi har varandra någonstans. Pontus kommer först och främst vara back-up, men vi kommer att se honom i vårt lag under säsongen 2023, säger Örnarnas lagledare Johannes Wahlberg i ett pressmeddelande.

– Pontus i sitt bästa slag, är en av Sveriges bästa speedwayförare och att vi får honom till Örnarna och Mariestad är så klart väldigt välkommet. Vi har fått ihop en väldigt intressant trupp med de förutsättningarna vi har.

Truppen: Pontus Aspgren 2,759, Ludvig Lindgren 2,193, Joel Andersson 2,091, Patrick Baek 2,000, Jakub Krawczyk 2,000, Kacper Grzelak 2,000, Matic Ivačič 1,794, Philip Hellström Bängs 1,742, Emil Millberg 1,067, Patrik Hamberg 0,500, Henrik Fernström 0,500, Anton Jansson 0,500 och Ludvig Hamrin 0,500.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!