Hemligheterna: Det visste du inte om alla i Smederna

Vem är en av de läskigaste i speedway-världen? Och vem har Smedernas bästa tomatodling? Med hjälp av en Smedtrio får vi svaren. Det här är hemligheterna du inte visste om förarna och ledarna.

Frederik Jacobsen.

Frederik Jacobsen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-06-22 19:00
undefined
Frederik Jacobsen.

Frederik Jacobsen, 23

– Jag har aldrig haft någon i något lag. Jag har ingenting om honom. Jarlen brukar messa honom och vi har frågat honom ett par gånger om att komma till Smederna, säger Jerker Eriksson.

undefined
Kim Nilsson.

Kim Nilsson, 30

– Han är en av Sveriges bästa på att göra östgötadialekter. Han är överjävlig på det. Jag körde med honom i Norrköping för några år sedan. Det brukar komma titt som tätt, han är dialektkungen, säger Joel Andersson.

– Han är bra på att imitera Sudden från Nile city, säger Felix Andersson.

– Det är en ordningsmänniska ut i fingerspetsarna, säger Jerker Eriksson.

undefined
Maksym Drabik.

Maksym Drabik, 26

– Han vill gärna sitta för sig själv och håller sig gärna på sidan av. Han dyker upp vid 18.00 när vi ska gå banan och sedan byter han om i bussen innan. Alla andra byter om i omklädningsrummet men han vill vara för sig själv och fokusera på sitt, säger Joel Andersson.

– Han gillar Sverige, skog och natur. Han har sagt att han skulle vilja flytta till Sverige, säger Jerker Eriksson.

undefined
Vadim Tarasenko.

Vadim Tarasenko, 30

– Han är en social kille. När vi pratade om matchen mot Vargarna tyckte han att det var bättre för laget att vi tog någon annan än honom, säger Jerker Eriksson.

– Vi har inte känt honom så länge. Men när det hade gått dåligt i början lovade han att han skulle komma och leverera och det gjorde han, säger Felix Andersson.

undefined
Rohan Tungate.

Rohan Tungate, 34

– Det är en humörkille. Är han på rätt humör kan han vara riktigt bra. Är han inte på humör kan det vara åt andra hållet, säger Jerker Eriksson.

undefined
Michael Jepsen Jensen.

Michael Jepsen Jensen, 32

– Han är ganska egen i inställningarna, han har ofta saker som ingen annan kör. Som set ups på cyklarna med drevning och munstycke, han har sina egna grejer men det verkar ju funka. Han kör lite sitt eget race, säger Joel Andersson.

– Vi har känt varandra rätt länge. Han är oftast inte på samma våglängd som de andra. Däremot är han en bra lagkapten som bryr sig, säger Jerker Eriksson.

– Han har blivit Mr Smederna, säger Felix Andersson.

undefined
Philip Hellström Bängs.

Philip Hellström Bängs, 20

– Den lille mannen med det stora humöret. Philip är jävligt roligt men han har ett jävla humör. Han kan bli jävligt förbannad när det inte går som han vill.

– Han kämpar och krigar och har alltid en härlig inställning. En rolig kille att ha med i laget, säger Jerker Eriksson.

undefined
Joel Andersson.

Joel Andersson, 28

– Jag har Smedernas bästa tomatodling, det är en sak som är säker.

– Tomatodlingen har jag aldrig hört om. Det är en riktig bonddräng. Ofta när man ringer honom ligger han och knackar på en plåtbit på ett tak, säger Jerker Eriksson.

undefined
Smedernas unge talang Anton Jansson.

Anton Jansson, 17

– Vi försöker gå igenom ett nytt smeknamn, krypet. Vi var i Mariestad ihop förra året och då blev han livrädd när det kom en liten skalbagge i duschen. Han blev skiträdd. Vi är några som brukar haka på smeknamnet, men vi kan ju jobba in det här nu så att det går vidare, säger Joel Andersson.

– Han visar ingen respekt på ett positivt sätt. Det är bara upp till han själv hur bra han vill bli. Han är ganska tyst och tillbakadragen och gör inte mycket väsen av sig, säger Jerker Eriksson.

undefined
Jerker Eriksson.

Jerker Eriksson, 45

– Det är få människor jag mött inom speedway som man kan vara så pass rädd för när det inte går vägen. Han är relativt lugn, men han kan ge en riktig mordblick. Då är det bäst att gå åt sidan. Han blir mer passivt arg, vi förare härjar och skriker och slår i saker, men på Jerker ser man att man ska hålla sig undan, säger Joel Andersson.

– Han är en padelspelare av rang, säger Jerker Eriksson.

undefined
Stefan Jarl.

Stefan Jarl, 45

– Han är överjävlig på frisbeegolf. Han är en riktig frisbeegolf-entusiast. Han får styra upp en tävling med laget. Han skulle garanterat vinna, jag har provat men har inte varit så bra på det.

– Jarlen gillar snöskoter. Det är både det ena och andra, säger Jerker Eriksson.

undefined
Felix Andersson.

Felix Andersson, 32

– Han är den största snackaren vi har i laget tror jag. Det är ju hans jobb, han är överjävlig på att prata. Han är otroligt duktig på att leda, jag hade ju honom även i Örnarna, säger Joel Andersson.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!