Rapid bygger vidare – två nya förare klara

Allsvenska Team Rapid spetsar förartruppen ytterligare inför nästa säsong. Under torsdagen meddelade klubben att både finländaren Tero Aarnio och britten Leon Flint ansluter.

Tero Aarnio kommer representera Team Rapid kommande säsong.

Tero Aarnio kommer representera Team Rapid kommande säsong.

Foto: Christine Olsson/TT

Speedway2019-11-28 16:01

Lagbyggen pågår för fullt runt om i speedway-Sverige och Eskilstunas allsvenska lag Team Rapid ligger sannerligen inte på latsidan. 

Under torsdagseftermiddagen presenterade klubben två nya förare för säsongen 2020. Denna gång rör det sig om två utländska killar. 

– Truppen kommer till största del bestå av Eskilstunakillar. Men precis som meddelades när det offentliggjordes behöver truppen breddas med ett par namn till för att kunna stå emot eventuella skador, matchkrockar eller annan frånvaro, konstaterar klubben i ett pressmeddelande. 

Det ena nyförvärvet är helt klart en rutinerad herre. 35-årige finländaren Tero Aarnio har flera svenska elitseriesäsonger för Rospiggarna i bagaget och blir en viktig pelare i lagbygget.

– Tero är välkänd för den svenska speedwaypubliken och körde senast i Rospiggarna. Han är även en pålitlig poängplockare som blir en perfekt back up till våra toppåkare, säger lagledaren Alexander Edberg.

Det andra nytillskottet är desto mer okänd.

– Leon Flint (16 år) är en ung talang från Berwick, England, som verkligen har framtiden för sig. Det är en kille med rätt inställning och vilja att utvecklas som passar perfekt in i konceptet som Team Rapid vill stå för, säger Edberg.

Aarnio går in på snittet 2,160 och Flint landar på 2,000 då han är ny i Sverige och Allsvenskan.

Klubben öppnar även för att fler nya namn kan presenteras inom de närmsta dagarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!