Smedföraren byter lag – lämnar Smedernas samarbetsklubb

Joel Andersson har kört för Örnarna i Allsvenskan i två år. Nu står det klart att han lämnar Smedernas samarbetsklubb för att i stället representera Solkatterna. "Han är en otrolig glädjespridare", skriver Solkatterna i ett pressmeddelande.

Joel Andersson lämnar Örnarna för Solkatterna i Allsvenskan.

Joel Andersson lämnar Örnarna för Solkatterna i Allsvenskan.

Foto: Erik Kruse

Speedway2023-10-05 13:42

Joel Andersson, 27, har de två senaste säsongerna kört för Smederna i Bauhaus-ligan och samarbetsklubben Örnarna i Allsvenskan.

Men nu står det klart att smedföraren lämnar Örnarna för att i stället representera Karlstadsklubben Solkatterna nästa säsong.

Enligt tidningens uppgifter har dock klubbytet i Allsvenskan inget att göra med framtiden i Smederna där Andersson fortfarande har ett optionsår med Eskilstunaklubben, men har tvekat på grund av Smedernas ekonomiska situation.

– Det är ingenting klart ännu men diskussioner förs. Jag skrev ju 1+1 med Smederna så min tanke var inte att jag skulle lämna men man får ju se nu vad som händer med allting. När det blir såna här grejer får man skynda lite långsamt i alla fall och se hur allting löser sig. Men det ser inte ut att vara några problem så vi får se vad som händer, sa Joel Andersson till tidningen i förra veckan.

Andersson blir Solkatternas andra pusselbit i truppbygget efter att de tidigare gjort klart med Victor Palovaara.

"Han är en otrolig glädjespridare tillsammans med sitt härliga team och dessutom en god vän till Victor Palovaara. Så vi tror att dessa herrar kommer kunna skapa riktigt bra speedway tillsammans", skriver Solkatterna i ett pressmeddelande.

I Allsvenskan ansluter Joel Andersson med ingångssnittet 1,688.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!