Vargarnas besked: Vill köra i högsta serien

Vargarna har en treårsplan för Bauhausligan. "Vi ska in och etablera oss, säger ordföranden Michael Olsson.

Blir kaptenen Daniel Henderson kvar när Vargarna kliver upp i högsta ligan?

Blir kaptenen Daniel Henderson kvar när Vargarna kliver upp i högsta ligan?

Foto: Kenny Wiis

Speedway2023-09-29 09:30

Beslutet är taget. Vargarna kommer skicka in en skriftlig ansökan till förbundet Svemo om att åter få köra i den högsta serien.

Ett hårt jobb väntar med att fördubbla både sponsor- och publikintäkterna.

På det sportsliga planet ska dessutom ett lag sättas ihop, som är på en annan nivå än de allsvenska trupperna de senaste åren.

Några namn lär finnas kvar i truppen även 2024 – men långt ifrån alla. Eskilstunakillen Daniel Henderson är en av förarna som varit med på resan som i år slutade med allsvensk finalförlust mot Njudungarna. Daniel körde ju för Lejonen i ligan den här säsongen och hur det blir nästa år återstår att se.

Är ni igång redan nu och jagar förare eller är det för tidigt?

– Det är för tidigt. Däremot har vi självklart redan nu tittat på hur vi har tänkt oss att bygga laget ungefär, med den budgeten vi har. Vilken typ av förare det blir och vilka som ligger i det spannet. Vi har inte tagit det här beslutet för att vi ska gå upp nu och åka ur direkt på något sätt. Vi ser det här som en treårsplan, att vi ska in och etablera oss. Det handlar om att ha en bra produkt också. 

En förutsättning för att Vargarna ska gå upp är att Bauhausligan kommer vara fortsatt stängd, alltså att inget lag åker ur på sportsliga grunder. 

– Då kan vi göra det på ett tryggt sätt. Det har sagts att det inte ska ändras men vi har inte fått några regler än, säger Michael Olsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!