Storstjärnan vänder hem till Torshälla

Hemlängtan ger division 1-klubben Torshälla IBK ett vasst nyförvärv till den kommande säsongen. "Det ska bli skönt att spela för moderklubben", säger SSL-meriterade Jesper Kivipaasi.

15 maj 2019 21:00

Han är bara 24 år, men är välmeriterad på hög nivå efter fyra säsonger med Mullsjö i SSL och dessförinnan allsvensk i Örebro.

– Den stora anledningen till att jag kommer hem är hemlängtan. Det är här jag hör hemma, det är nära till familjen och då föll det sig rätt så naturligt att jag skulle spela för Torshälla, säger Jesper Kivipaasi.

De senaste säsongerna har kantats av skador i fötter och en axel som opererats, men nu hoppas "Kivi", som i Mullsjö mest fått agera defensiv back, få fart på offensiven i Torshälla, som den gångna säsongen precis klarade sig kvar i division 1.

– Jag har inte haft jättebra koll, men min erfarenhet säger mig att topp fyra inte ska vara helt omöjligt.

Att du vänder hemåt och då även neråt divisionsmässigt, betyder det att din elitsatsning är över?

– Absolut inte, men nu ska jag spela med Torshälla och sedan får vi se vad som händer.

TIBK har även klart med vilka som ska leda division 1-laget kommande säsong. Johan Borg blir huvudtränare och får som assistenter trion Markus Seppänen, Linda Högberg och Anna Larsson.

Serien kommer dessutom heta division 1 mellersta, där de flesta lagen jämfört med den gångna säsongen blir nya bekantskaper.

Torshällas seriemotståndare 2019/2020

Alunda IBF, Björklinge BK, IBF Falun Ungdom, IBF Västerås, IBK Runsten, IBK Uppsala Teknologer, IK Sirius FBC, IK Sätra, KAIS Mora IF, Skälby IBK, Surahammars IBF.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marcus Langbrandt