Strängnäs missade andraplatsen – inleder kvalet på Gotland

Strängnäs IBK lyckades inte ta den åtråvärda andraplatsen i södra Allsvenskan. Bottenlaget Åby, som inte hade något att spela för, vann med 5–4 under söndagen. Eftersom Visby samtidigt segrade med fyra måls marginal kliver gotlänningarna förbi SIBK som slutar trea.

Nu väntar just Visby för Strängnäs i det första steget i kvalet till SSL.

17 mars 2019 16:23

Strängnäs IBK har haft flera matchbollar att säkra andraplatsen. Men trots fyra försök slutade Visby, som slog Karlstad med 10–6 i epilogen, med bättre målskillnad i stället tvåa bakom serievinnaren Warberg. De sistnämnda valde att möta Onyx och därmed ställs Strängnäs mot Visby med start på Gotland kommande helg.

– Kvalmatcherna lever sitt eget liv. Då är det andra saker som står på spel, det är nerver och vinna eller försvinna. Majoriteten av spelarna har varit med om det här tidigare och vet vad som krävs, säger SIBK-tränaren Peter Lund.

Efter säsongens seriemöten är ställningen 1–1. I november vann SIBK med 6–4 borta mot Visby och i slutet av februari blev det förlust (5–8) hemma mot samma lag.

Lunds lag föll alltså borta mot redan nedflyttningsklara Åby under söndagen. Hemmalaget satte avgörande 5–4 med 25 sekunder kvar.

– Vi gjorde en bra tredjeperiod (SIBK hämtade upp från 2–4 till 4–4) men var orutinerade. Vi hade bollen och eftersom en poäng räckte för att bli tvåa behövde vi inte gå framåt. Men då skulle vi ändå anfalla ... .

– Det såg ut som det gjort sedan vi blev klara för kval. Vi hade inte huvudena med oss, var inte tillräckligt bra, för naiva och tror att det ska lösa sig. När vi gjorde 0–1 tänket alla "det här vinner vi". Men det går inte att bara gå in och spela lite innebandy och vi gjorde misstag som är horribla. Torska måste vi kunna göra. Åby är ett riktigt bra lag som spelat många jämna matcher. Men de har inte tagit tillräckligt många trepoängare och därför åker de ur. Men ser vi fyra matcher tillbaka och det bara krävdes tre poäng för att ta andraplatsen ... det ska man kara av som ett topplag. Nu får vi ta tag i oss själva under veckan. Det positiva är att vi får åka till Visby på helgen i stället för en onsdag.

Kalle Karlsson och Oliver Söderman ska ha ett extra plus i SIBK. Målen gjordes av Martin Törnhjelm, William Broberg, Kalle Karlsson och Lucas Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Petersson