20-årige Norrman kommer ursprungligen från Västerås och har spelat 14 U-landskamper för Sverige. Under den nyss avslutade säsongen gjorde den 196 centimeter långe linjekämpen 26 mål (varav sex mot Guif) på 31 matcher  i Handbollsligan för RIK. I ett pressmeddelande säger Norrman så här om klubbytet:

– Guif är ett ungt och talangfullt lag som har framtiden för sig och jag vill vara med och bidra. Dessutom är jag uppvuxen i Västerås där jag även har familj och vänner vilket såklart talade för beslutet.

– Jag är en stor och fysisk tvåvägsspelare och för min storlek skapligt snabb samt rörlig. Jag har utvecklat mitt försvarsspel mycket under senaste året där jag börjar hitta mer och mer rätt. Det jag vill utveckla är tajmingen framåt men framförallt jämnheten i prestationerna.

Sedan tidigare känner han Erik Persson från tiden i Västerås samt Marcus Ekman och Andreas Windahl från U-landslaget. 

Melker Norrman flyttade till Göteborg som 15-åring. Han gick på Katrinelundsgymnasiet med fokus på handboll.

– Min tid i Göteborg har betytt fantastiskt mycket för mig.  Jag har nu spelat i RIK cirka fem år och utvecklats otroligt mycket. Inte bara handbollsmässigt utan även utanför planen som person. Jag har skött alla vardagssysslor själv sen jag var 15 och det var en utmaning i början (skratt).

– Vi är glada över att värva Melker. Han kommer bli en viktig pjäs både i försvaret och anfallet, säger Andreas Adolfsson i Guifs sportråd.