Svenskar imponerar i OS-genrep

Jesper Stålheim i ledningen i laser. Och andraplats i 470 för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström.

De svenska seglarna går riktigt bra i för-OS i vattnen utanför Enoshima i Japan, och har god chans till pallplatser när två seglingar samt medaljsegling återstår.

20 augusti 2019 12:40

Jesper Stålheim fortsätter att toppa laser-klassen vid för-OS-seglingarna utanför Enoshima. Visserligen fick han en 36:e plats i en segling på tisdagen. Men den kan han stryka och Stålheim, som blev 13:e på VM i början av juli, innehar förstaplatsen på 32 poäng efter åtta seglingar av tio.

Tvåa är VM-silvermedaljören Matt Wearn, Australien, på 41 poäng, och nyzeeländaren Sam Meech, fyra på VM, är trea på 45. Stålheim har ingen seger ännu men fem pallplatser i resultatserien 5-15-2-2-3-2-36-3.

Tre poäng bakom

Även 470-seglarna Anton Dahlberg och Fredrik Bergström, som nyligen tog VM-brons i samma OS-vatten, går starkt och ligger tvåa efter åtta seglingar. Tisdagen bjöd både på bästa resultatet så långt med en förstaplats i segling nummer sju. Men också sämsta då de blev sjua i den åttonde seglingen.

Med det sista resultatet struket har Dahlberg/Bergström 24 poäng och är tre bakom världsmästarna Mathew Belcher/Will Ryan, Australien, som har 21. En poäng bakom ligger VM-silvermedaljörerna Jordi Xammer/Nicolas Rodriguez, Spanien. De tre besättningarna står i en klass för sig.

Tufft för Salminen

Däremot har OS-hoppet Max Salminen, i finnjolle det tufft. Salminen, som tog VM-guld 2017 och silver 2018, har ingen pallplats på åtta seglingar och är på 13:e plats på 75 poäng, 40 poäng från en tredjeplats.

Två seglingar återstår innan det är dags för medaljsegling.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT