Topparrangemang i Kvällsrallyt

Det blev en toppen tillställning i Eskilstuna där Eskilstuna Sprintcup körde sin tredje deltävling Kvällsrallyt. Hela 85 deltagare och tusentals i publiken prioriterade fredagskvällen på rätt sätt. Några tunga moln hotade i horisonten men solen höll sig framme så fick EMK vattna banan för det värsta dammet.

13 augusti 2019 10:51

En slinga på 2,3 km skulle köras två gånger hade snitslats ihop på Ekebybanan av klubben som återigen fick mycket ros för arrangemanget. Eskilstuna MKs ständige eldsjäl och tävlingsledare Anita Pentell med trogna funktionärer gjorde att tävlingen rullade på utan onödiga dröjsmål. Totalsegraren denna fredagskväll blev SMK Nyköpings Christoffer Haglund med Jens Jacobsson i högerstolen i Ford Fiesta R5. Den nyaste bilen i startfältet gjorde också de snabbaste tiderna och Christoffer kunde med stadig hand bemästra Forden runt den rosade slingan.

– Bra arrangemang och med bästa bilen borde jag vara snabbast, och så blev det ju också, säger en glad Christoffer Haglund som på lördagen körde till sig ytterligare en seger då Back-SM gick i Ludvika.

Tvåa i Ekeby blev David Dannevall och Josefin Brandelius från Värmdö MK i Mitsubishi som lyckades bra med körningen. Trea blev Sigtunas Örjan Vahlund med Göran Ek vid sin sida i Subaru Impreza. Dick Larsson från Rasbo, med 200 totalsegrar i bagaget och 600 pokaler på hyllan där hemma, gjorde ett inhopp i en Subaru Impreza, gjorde en strong insats men tyvärr räckte det inte till mer än en femteplats i fyrhjulsdrivna klassen tillsammans med William Sanqvist.

I den trimmade tvåhjulsdrivna klassen kom den mest långväga deltagaren, Mikael Ekman i Seat Ibiza från Oskarshamn RRC. Mikael hade respekt med sig innan start när konkurrenterna nästan redan då accepterade att det var honom man skulle behöva slå. Mikael med bisittare Kenneth Ekman körde så där tråkigt fort. Ingen dramatik utan bara rakt på och inga konstigheter, vilket resulterade i den snabbaste tiden och därmed seger i klassen.

– Jodå, vi hade 28 mil enkel till Eskilstuna, alltid ordning och flyt på arrangemangen, skröt Mikael som gillar den här korta och explosiva sprintformatet.

Tvåa i klassen blev Eskilstuna MKs egen Pontus Florin i Honda Civic. Pontus som inte var långt efter Mikael men det saknades den där sista tiondelen här och där som till sist blev ett hopp upp till Ekmans Ibiza på 3,6 sekunder innan kvällen var över. Den annars SM-åkande Emil Karlsson från Hällefors blev trea i sin Volvo 940 tillsammans med Jessica Larsson. Fyran i klassen blev Eskilstunas Stefan Hanhela med hustrun Elisabeth Hanhela i VW Polo super 1600. Stefan som kände på materialet innan nästa SM-rally i Finland där Hanhela skall prova de finska vägarna då tillsammans med Stefan Packalen i högerstolen.

Bland de mer standarsbetonade bilarna hittade vi Niklas Berglund med Jan-Olov Stålberg från arrangörsklubben i Volvo 940 som segrare före Hällefors Marcus Henriksson från Hällefors. Hos C-förarna Blev Dennis Borgström och Jeanette Skevik från Hofors snabbast i Volvo 940 före Eskilstuna MKs Conny Palm med Peter Karlsson också dom i 940.

Hos de trimmade B-förarna blev Emil Lennartsson och Fredrik Larsson från MK Speed vinnare i Volvo 940 före Rasmus Persson och Eric Lennartsson från Nyköping i Volvo 240. Eskilstuna MKs Sebastian Jäderlund med Håkan Lundkvist i högerstolen blev trea bland C-förarna för trimmade bilar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pierre Skytt