Hektiska dagar för Lennartsson

För Sundbyholmsbaserade travtränaren och kusken Per Lennartsson är det hektiska dagar. På fem dagar kör han 18 lopp varav nio under lördagens tävlingar i Gävle med V75 som höjdpunkt.

Sundbyholmsbaserade travkusken- och tränaren Per Lennartsson ställer upp i sex av sju V75-lopp under lördagen.

Sundbyholmsbaserade travkusken- och tränaren Per Lennartsson ställer upp i sex av sju V75-lopp under lördagen.

Foto: Arkivbild

Trav2019-11-29 08:17

Men ändå är det vardagsmat för Lennartsson som för några år sedan körde 1 000 lopp om året.

– Jag har ju medvetet dragit ner på att köra åt andra. Nu fokuserar jag mest på egna stallet men det är klart hör Robert Bergh av sig brukar jag ställa upp och köra. Han brukar ha hästarna bra i ordning, säger Per Lennartsson. 

I onsdags ställde Lennartsson upp på V86 på Solvalla där han körde tre hästar. Under fredagen fortsätter han med V5 på Romme för att dagen efter vara i Gävle. Under lördagens V75 kör han sex av sju lopp och på söndagens Extra V75 på Örebro blir det fem starter.

– Att jag kör i nästan alla lopp på V75 händer i så ofta. Det brukar max vara två-tre stycken, säger Lennartsson som har stora förhoppningar på egentränade Hazard Boko i silverdivisionen (V75-1) under lördagen. 

– Han har haft en jobbig säsong med skador. Men får han rätt lopp är han duglig för att kunna vinna på V75. Spår tre på 1 640 meter är bra då han är rätt startsnabb.

När Per Lennartsson summerar 2019 är han inte helt nöjd med året.

– Vi har vunnit fler lopp än förra året totalt sett men det har inte varit lika stora pengar. Jag har kört in drygt 4 miljoner kronor så det är väl okej men det är minst ett par miljoner som försvunnit på grund av att de bästa hästarna inte har fungerat som de ska göra.  

– Men förhoppningen är att vi tar igen lite under sista månaden, säger han och skrattar.

Per Lennartsson.
Per Lennartsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!