Lunchtrav med V4-spel på Sundbyholm

Svante Båth kommer med flera hästar till lunchtravet på Sundbyholm (18/11) men det är en annan häst från Solvalla som blir omgångens spik.

Victor Sundberg och Kristoffer Collin tippar måndagen dens V4 (18/11) på Sundbyholm.

Victor Sundberg och Kristoffer Collin tippar måndagen dens V4 (18/11) på Sundbyholm.

Foto: Arkivbild

Trav2019-11-16 11:38

Breeders Crown helgen är över för den här gången och vi kan konstatera att samtliga favoriter föll i finalerna. Den mest spelade vinnaren var fjolårsdrottningen Conrads Rödluva, som bara blev spelad till 22 procent på V75. I övrigt föll Power tungt bland de treåriga hingstarna och det finska stjärnstoet Mascate Match var tapper, men räckte inte hela vägen. Vårt skrällbud Forfantone Am lyckades Örjan tråckla sig till ledningen med direkt och rann sedan undan till en knapp seger. Kul för Roger Walmann som inte rosat marknaden på samma sätt som för några år sedan.
Nu laddar vi om till måndagens lunchtrav och V4-spel. Lägre klass på sporten men spelet har sin charm trots allt. Vi bygger systemet på att singelstrecka Concrete Dee i tredje avdelningen. Sköter han sig, luktar det spets och slut. Lycka till på liret!

I V4-1 selar Svante Båth ut ett treårigt sto i 6 Global Avenue. Hon inledde karriären övertygande med tre segrar på de fyra första starterna. Ulf Ohlsson behöver ta det lite varsamt från start då galoppen finns där till och från. Succétränaren Fredrik Wallin har fått in 12 Dusktodawn Sisu och hon spurtade riktigt vasst till slut senast på Sundbyholm. Blir farlig, nu med Kaj Widell i vagnen.

1 Duke Nukem och 11 Payet D.E har några vassa insatser innanför västen och de får gälla som favoriter i V4-2. Duke Nukem riskerar att bli av med ledningen från innerspåret. Kan Payet D.E mejsla sig igenom från bakspår finns chansen att han kommer före Duke Nukem i tidigt skede. Skrällen är 4 I.T.Inventor som visade hyfsat kunnande i fjol.   

Roger Walmanns lite oslipade 4 Concrete Dee sträckte på sig väldigt bra i sin seger på Mantorp. Kapaciteten har alltid funnits där och om polletten nu trillat ner har han mycket pengar att hämta. Var bra i fjol under november. 10 Fonda Boko gör bra lopp hela tiden och har 9 av 14 på plats i år, dock ännu utan seger. 12 Tayson Bi kan mycket, men får tufft att hinna fram från bricka 12.

I V4-4 känns en handfull hästar lite hetare än övriga. 9 Fast Food Hanover går bra över alla distanser och kanske bara är bäst här. Men vi vill gardera med framförallt 3 Gordon Mearas som inledde karriären lovande men det aldrig fart i somras. Svante har säkert slipat på detaljer till vintern och det är från och med nu han ska börja springa in sina pengar. Vi tar också med Kasper Roc och Global Tuxedo på läget. 

Systemförslaget

Stora systemet (192 kronor/96 rader)
V4-1:  1, 6, 8, 9, 11, 12 (10-7)

V4-2: 1, 3, 4, 11 (7-10)

V4-3: 4 Concrete Dee (10-12)

V4-4:  1, 2, 3, 9 (11-4)

Vi ser egentligen ingen jättepotential i omgången. De riktigt heta skrälldragen lyser med sin frånvaro helt enkelt. Därför håller vi ner radkostnaden på systemet denna gång. För er som vill spela ett riktigt slimmat system kan också singelstrecka Fast Food Hanover i V4-4. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!