Nyström i Frankrike med "Lady"

Efter ett smått osannolikt år har travhästen Ladyofthelake gjort succé i monté. Nu väntar nästa elddop då stoet på fredag ska tävla i Frankrike mot tufft motstånd.

Lotta Nyström och Ladyofthelake ska tävla i Frankrike.

Lotta Nyström och Ladyofthelake ska tävla i Frankrike.

Foto: Arkivbild

Trav2019-12-17 18:31

Sundbyholmshästen Ladyofthelake, som ägs av Pierre Nyström men tränas av Lise-Lotte Nyström, har under det senaste året gjort sig ett namn inom montévärlden. 

I finalen på Åby Nordic Monté Trophy i somras stod deras häst för en praktskräll då hon susade förbi motståndarna inklusive världens snabbaste Be Mine de Houelle. 300 000 kronor in på kontot och därefter har det bara fortsatt, seger efter seger, och varje gång har Anna Erixon suttit på sadeln.

Efter den senaste montévinsten i Mantorp i slutet av november bestämde sig paret för att ta chansen att tävla i Frankrike. När chansen väl dök upp – begav sig Lise-Lotte i söndags ner till kontinenten med sitt tioåriga sto.

– "Lady" kommer sedan att vara kvar här nere hos Evelina Månsson. Jag ville vara med första gången och förmodligen åker jag ner även den 28 december då det är ytterligare ett lopp, säger Lotta när vi når henne på telefon.

– Hon har kanonform och loppet på fredag är ett tilläggslopp med volt på 2 800 meter. Om jag har förstått det rätt så är det nio hästar i första volten och nio i andra volten och där är "Lady" sjunde häst. Det enda som vi är lite oroliga över är resan hit som kan sitta kvar i kroppen på henne. Men nu på dagen har hon känts fin och är precis som hon är hemma.

Beroende på hur det går för Ladyofthelake i årets återstående montélopp väntar antingen ett år till i monté eller att hon betäcks i Frankrike.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!