Travfesten inleddes i höstrusk

Den stora travhelgen i Eskilstuna inleddes under lördagen med det första av två V75. Där fick vi bland annat se vikarien Per Lennartsson vinna den sjätte avdelningen med favoriten Whipped Eggs och kärlekshästen Divine göra ett jättelopp.

Simon och sonen Noah från Västerås trotsade det snöblandade regnet för hästarnas skull.

Simon och sonen Noah från Västerås trotsade det snöblandade regnet för hästarnas skull.

Foto: Johan Petersson

Trav2019-11-09 22:14

Två plusgrader och snöblandat regn gjorde att de yttre förhållandena inte var optimala. Men de som vågat sig ut i höstrusket såg i alla fall ut att vara nöjda. 

Eric Haglund, Sara Bäckström och Tord Nyman hade likt många andra tagit plats i puben. Både Eric och Tord fick en bra start på dagen med 1 437 kronor var på trio i lopp tre.

– Vi tycker om travsporten i Eskilstuna och åker ut på vanliga dagar också. Det är ju världsklass och när hästhovarna slår i marken ... det är häftigt, säger Tord Nyman.

– Även om man inte varit intresserad av trav tidigare så blir man det om man har rätt umgänge, säger Eric Haglund som är fotbollsmålvakt i Hällby.

– Det är kul att vara här. Få äta lite, umgås och se alla fina hästar, säger Sara Bäckström.

Till spelkassorna var det ingen större rusning så "Maggan", "Majsan" och de andra i Totopersonalen hade en rätt så lugn lördag.

– Det är roligt att träffa kunder och så tycker man om hästar. Synd bara att många sitter hemma och spelar på nätet. Travbanorna tar väldigt mycket stryk av det, säger "Majsan" som haft uppdraget i drygt 20 år.

"Maggan" har jobbat på travet sedan 1976.

– Ja, det har blivit några år nu. Men det är roligt, säger hon och skrattar.

Ute i mörkret är det få som står.  Simon med sonen Noah från Västerås har inga problem med vädret. 

– Han älskar hästar så det är perfekt när det är V75, säger Simon.

Noah verkade nöjd när han såg de mäktiga djuren springa förbi på banan där Harran Boko inledde V75-omgången med att enkelt spurta hem den första avdselningn, Bronsdivisionen, med Conrad Lugauer i sulkyn. Hemmahästen Divine, som vi skrev om inför V75-festen, skrällde rejält med Kai P Jussila och kom tvåa. Med några meter till hade det kunnat bli seger. 

Ulf Eriksson tog sedan en dubbel. Först vann han med Echo Gamble i V75-2 och i avdelning tre styrde han Milligan's School till seger i Smedträffen (Gulddivisionen) efter att ha sett ut att varit klart slagen i sista svängen. Ändå blev det en klar vinst till slut.

Polly Avenue och Magnus Jakobsson vann V75-4 och i V75-5 var det Istanbukl Boko med Jorma Kontio som var först över mållinjen.

I V75-6 var Whipped Eggs favorit och när Örjan Kihlström inte kunde tävla under lördagen fick hemmahoppet Per Lennartsson hoppa in. Med en riktigt fin häst fixade han segern i Salatrofén på ett elegant vis. Omgången avslutades med att Erik Adielsson styrde hem Esprit Sisu till förstaplatsen i Silverdivisionen. Därmed blev lördagens V75-utdelning 56 609 kronor.

Under söndagen fortsätter travfesten på Sundbyholm med Breeders' Crown-finaler.

Ulf Eriksson vann V75-2 med Echo Gamble.
Ulf Eriksson vann V75-2 med Echo Gamble.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!