Tre nya Lindenpoäng efter stark slutperiod

En ny vass tredjeperiod av Linden i Forshaga på söndagen vände underläge till seger med 4-3.

Hugo Ollila avgjorde för Linden borta mot Forshaga.

Hugo Ollila avgjorde för Linden borta mot Forshaga.

Foto: Anders Nilsson

Ishockey2019-10-20 18:55

Det finns självförtroende, styrka och tåga i Linden just nu så det slår gnistor. Styrkor som ger också resultat i Hockeyettan.

Andra raka trepoängaren kan i första hand tillskrivas "doldisarna" även om Hugo Ollila fightade in segerpucken efter en målvaktsretur i slutskedet. Framför allt ska slitvargen Oskar Carlsson, center i förstalinan harangeras. 24-åringen noterades för tre poäng, ett mål igen och två assist, och det är personbästa för nyförvärvet från Vallentuna där han förra säsongen prickade in nio fullträffar.

– Jag har haft massor av chanser utan att lyckas så det är riktigt skönt att få börja producera. Fast speciellt orolig har jag inte varit så länge spelet fungerat. Då vet man att målen kommer så småningom.

Mot Nyköping i fredags spräckte han säsongens nolla och kvitteringen till 1–1 i slutet på första perioden var ett välriktat skott förbi en skymd målvakt.

– Det går bättre och bättre både för mig och laget och det här är det bästa jag presterat hittills. Nu ska det bli kul att möta Köping på fredag (sedan är halva serien avverkad) och se om det går att fortsätta segla i medvind. Vi har bra form och en härlig stämning både på och utanför isen.

Forshaga inledde bäst men sedan kom gästerna in i matchen på allvar.

– Att dom ledde inför sista perioden speglade inte hur det såg ut och vi vann till sist rättvist, summerade tränare Jocke Lundholm.

Oskar Klockerud åkte i början av andra perioden rakt över hela banan och dundrade in 1–2 tack vare ett otagbart slagskott. På en minut i rond tv kom två snabba hemmamål och först efter 10.18 i slutakten kom kvitteringen efter offensiv attack genom backen Eric Björlin. Plus även till honom, liksom hela den samlade försvarsinsatsen, och A-femman som fixade tre av de fyra målen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!