Tredje raka förlusten för Linden

Under söndagen åkte Linden på sin tredje raka förlust i Hockeyettan då de föll hemma mot Lindlöven med 6–2. "De var tuffare runt målet och det är just det spelet måste vi utveckla", säger Lindens tränare Joakim Lundholm.

22 september 2019 21:43

Linden har fått en tuff start i Hockeyettan. Under söndagen mötte de Lindlöven på hemmaplan och redan efter tre minuters spel rasslade det till i Lindenkassen. Gästernas utökade sedan på i mitten av första till 2–0 innan hemmalaget kunde reducera genom Oscar Pettersson i den andra perioden.

– Det är två riktiga skitmål men samtidigt sånt vi får lära oss nu när vi är i en bättre serie, säger tränaren Joakim Lundholm.

Lindens rutinerade forward Stefan Gråhns fixade ändå en kvittering en bit in i tredje perioden men när Linden gick för ett segermål gjorde istället Lindlöven 3–2 då klockan stod på 17.43.

Linden tog ut därefter ut målvakten Anders Olsson men bara några sekunder senare kunde gästerna sätta båda 4–2 och 5–2 i tom bur.

– Jag tycker vi gjorde en bra match och har lägen att göra 3–2 flera gånger om. Det var jämnt ända in på slutet men när vi sedan tar ut målvakten rinner det iväg. De två målen i öppen kasse och det sista målet i powerplay (6–2) är inget att orda om, säger Lundholm och fortsätter:

– Även om vi förlorat de tre första matcherna så är vi spelmässigt med. Spelet fem mot fem och i boxplay, där är vi med i alla matcher men mot Lindlöven slå de in tre returer på oss, det är lite surt.

Trots förlusten plussade Lindentränaren lite extra för trion Stefan Gråhns, Cristopher Norlin och Oskar Klockerud.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Krister Rubensson 016–15