Trosacyklist vann tysk stortävling: "Det är riktigt fett, det här"

Simon Carlssons makalösa säsong i cykelenduro bara fortsätter. När Trosabygdencyklisten drog till Treuchstlingens EM-serietävling i Tyskland var det för att se och lära. Det slutade med en ny seger!

12 januari 2018 05:00

– Jag blev faktiskt lite rörd när jag tittade på resultatlistan och fick se mitt eget namn högst upp. Här åker man ner med tanken att man får var nöjd om man hamnar topp 20 och så går man och vinner. Det är RIKTIGT FETT det här, säger Simon Carlsson spontant.

Treuchstlingen söder om Nürnberg bjöd på liknande höstklimat som det i Falun, där Trosakillen Simon Carlsson numera bor på deltid och kör med elitträningsgruppen.

– Det var mycket blöta nedfallna löv och det blev förstås riktigt halt. Men när jag körde in mig på de sju bansträckningarna som liknade varandra så började jag känna mig tryggare och kunna köra snabbare.

Segerreceptet för den före detta allvarligt ryggskadade motocrossföraren, som har sadlat om till den tuffa mountainbikegrenen cykelenduro, var att hitta glädjen.

– Jag hade riktigt kul när jag körde. Och när jag verkligen har det så går det alltid fort.

Simon Carlsson från lilla Trosabygdens OK:s cyklister hamnade i en strid om tiondelarna men tjeckiska mästaren Premek Tejchman från proffsstallet Kellys factory team. Trea var tyske mästaren Leonhard Putzenlechner.

Snacka om en ny fantastisk resa för 21-åringen från Trosa som kom till svenska och norska mästerskapsserien som ett helt oskrivet kort i år – och totalvann båda.

– När jag kom ner till tävlingsområdet i Treuchstlingen och såg hur stort det var blev man riktigt nervös. Men jag kom in i det och vilket grymt tryck det var längs banan – speciellt sista sträckan. När jag till sist såg hur överraskade de var när de tittade på mig vid prisutdelningen sjönk det in att det här nog var något riktigt bra som man hade gjort.

Segern gav mersmak och svängde om nästa års säsongsplanering då han nu är inkvalad till samtliga världscupstävlingar.

– Jag kommer att köra hela EM-serien. Men med den här segern har vi redan snackat om att försöka hitta en världscup i Europa som går att kombinera med Europaserien. För fortsätter det att gå så här bra vill jag kanske försöka köra hela världscupen 2020 och då måste jag ha känt på det innan.

Så gick det i Tysklands EM-seriedeltävling

1 Simon Carlsson, Sverige, 13:03,28

2 Premek Tejchman, Tjeckien, +0,43

3 Leonhard Putzenlechner, Tyskland +4.56

4 Fabian Heim, Tyskland 5,35

5 Andreas Köstler, Tyskland +14,80

6 Anton Karlsson, Sverige, 16,13

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson