Tung smäll för Linden: "Vi hade inte kraften"

Storpublik och en gyllene chans att ta över serieledningen i västra vårettan. Då fick Linden i stället stryk med 1–5 hemma mot Kumla.

Hugo Ollilas Linden hade en tung fredagskväll hemma i Sméhallen.

Ishockey2020-01-24 21:35

Eskilstunalaget kom från riktigt fina insatser (4– 1 hemma mot Nyköping i söndags och 1– 0 borta mot Köping i onsdags) och kunde vid vinst mot Kumla under fredagskvällen ta över serieledningen från Nyköping.

Men trots att Andrés Staforelli fick hemmapubliken i Sméhallen att jubla när han skickade in 1–0 i slutet av de första perioden blev det en tung kväll.

Den andra perioden var bara 38 sekunder gången när Kumla kvitterade. Knappt åtta minuter senare kom 1–2 i powerplay. Gästerna ökade sedan till 1–3 när Linden hade två spelare utvisade och inför tredje var ställningen 1–4. Merparten av de 492 åskådarna hade nog hoppats på en helt annan tillställning.

I samband med det fjärde bortamålet bytte Linden målvakt då Anders Olsson ersattes av Oliver Eriksson.

Med knappt tre minuter kvar att spela av matchen åkte bortalaget på en tvåminutare och Linden fick en sista, om än liten, möjlighet att komma ifatt. Tränaren Jocke Lundholm tog timeout och Eriksson plockades ut ur kassen. Då kunde Kumla göra 1–5 i tom bur.

– Första perioden var bra men vi orkade inte över tid. Det blev lite soppatorsk. Vi har tagit ut oss ordentligt mot Nyköping och Kumla. Vi sa att vi måste vara realistiska, vi hade inte kraften i dag, säger Lindentränaren.

Att laget missade att ta över serieledningen är av mindre vikt.

– Vi pratar inte om sånt. Målet är att etablera oss i division 1 och det är vad som gäller. Vi tar match för match och hur det sedan går får vi se när serien är färdigspelad.