Två jämna finaler i Eskilstuna Vintertour

Under söndagen avslutades Eskilstuna Vintertour med tillhörande finaler på dam- och herrsidan. Dock utan några lokala förmågor på plan.

– Det var två jämna matcher utan hemmaspelare men om något år får vi hoppas att vi har en Hobbyspelare i finalen igen, säger tävlingsledaren Peter Johansson.

6 januari 2019 17:05

Som vi tidigare nämnt slogs hemmahoppen Jack Karlsson Wistrand liksom bröderna Pasi och Petri Pannula ut redan i den första omgången av huvudtävlingen. Och de andra från TK Hobby försvann redan under kvalspelet.

Hoppet stod då till förre Hobbyspelaren Sebastian Sikh men även han fick det tungt. Under lördagens kvartsfinal åkte han ut mot Växjös Daniel Svensson med 4–6, 2–6.

– Han hade tyvärr inte så mycket att hämta där. "Sebbe" var rätt sliten och hade inte haft så bra förberedelser inför turneringen. Men så här långt har han aldrig gått tidigare i turneringen, säger Johansson.

Under söndagen avslutades turneringen med både dam-och herrfinalen – samtidigt.

I damfinalen möttes de unga klubbkompisarna från KLTK, Anna Leijon och Lisa Zaar. Den sistnämnda hade tidigare slagit ut förstaseedade Anette Munozova i semifinalen, som för övrigt fick stryk mot Eskilstunatjejen Jacqueline Cabaj Awad i fjolårsfinalen. I finalen vann Lisa Zaar med siffrorna 3–6, 6–2, 6–1.

– Det kändes som att hon hade mer kraft i spelet och att Anna inte riktigt orkade hålla emot till slut. Och det var nog det som avgjorde matchen, säger Johansson.

I herrarnas final ställdes Tabergsdalens TK Jonathan Stenberg mot GLTK:s Christian Samuelsson. Där vann Christian Samuelsson med 6–4, 7–6.

– Christian, som var titelförsvarare, spelade otroligt bra i finalen och kan gå långt inom tennisen framöver.

– Som helhet är jag jättenöjd med turneringen och den är också erkänt omtyckt av alla spelare på Vintertouren. Vi bjuder till lite extra och har gott om funktionärer som tar hand om spelarna. Dessutom hade vi i dag ett 100-tal åskådare under finalen, säger en nöjd tävlingsledare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!